İDSO Soyoung Yoon’a eşlik etti

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 1 Aralık Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Polonyalı şef Michal Nesterowicz yönetiminde tümü Antonín Dvořák’ ın eserlerinden oluşan bir konser verdi.

Yayınlanma: 04.12.2019 - 12:48
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 1 Aralık Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Polonyalı şef Michal Nesterowicz yönetiminde tümü Antonín Dvorák’ ın eserlerinden oluşan bir konser verdi. Konserin solisti Dvorák, “La minör Keman Konçertosu”nu seslendiren Koreli keman virtüözü Soyoung Yoon’du.

Müzik yazarımız Evin İlyasoğlu, 8 Mayıs 2019’daki köşe yazısında, “So-young Yoon bu kış İstanbul’da dinlediğimiz en yüksek coşkuya sahip kemancıydı. Brahms’ın konçertosunu çalarken köpük gibi hafif, ama yılların ustası kadar derindi.  Umarım bu değerli sanatçıların yolu bir gün yine İstanbul’a düşer” demişti.

Bu konserde de Yoon büyük alkış aldı. Sanatçı virtüözite gerektiren konçertonun ardından Kreisler’den “Recitativo” ve “Scherzo” bisini yaparak salonu selamladı. Üstelik sanatçı 28 ve 29 Kasım akşamları, Ankara’da Michael Wendeberg yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde, aynı konçertoyu iki kez çalmanın yorgunluğuyla gelmişti.

İDSO’nun eşliği kadar Dvorák, “9. Senfoni / Yeni Dünyadan ” yorumu da çok beğenildi. Gerçek bir konser salonunda orkestra ve şefi rahatlıkla izleyebilen sanatseverler de hem büyük zevk aldılar hem de parçayı bölen zamansız alkış hatasına düşmediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler