Hak-İş Başkanı Arslan: Milyonlarca insan işsiz, milyonlarca insan gerçekten zor durumda

Hak-İş Genel başkanı Mahmut Arslan, salgın sürecinde başlatılan ücretsiz izin uygulamasının amacının ötesine geçtiğini belirtti. Arslan, "Milyonlarca insan işsiz, milyonlarca insan gerçekten zor durumda" diye konuştu.

Yayınlanma: 24.02.2021 - 13:43
Hak-İş Başkanı Arslan: Milyonlarca insan işsiz, milyonlarca insan gerçekten zor durumda
Abone Ol google-news

Hükümet'e yakın işçi konfederasyonu Hak-İş, işçilerin fiilen işini ve gelirini kaybettiği ücretsiz izin uygulamasının "maksadı aşan bir uygulamaya dönüştüğüne" dikkat çekti.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert'i makamında ziyaret etti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde uygulanan kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin uygulamasına dair konuşan Arslan, "Kısa çalışma ödeneğinde şartlar esnetilmesine rağmen yine de bundan yararlanamayanlar oldu. Ücretsiz izin düzenlemeleri de bu kesimle sınırlı olması gerekirken, ne yazık ki genel bir hüküm haline getirildi. Birçok işletmede, kısa çalışma ödeneğine başvurmak yerine en kolay olan ücretsiz izni tercih ediliyor. diye konuştu.

Ücretsiz izin uygulamasının "iyi niyetle atılan bir adım olmasına rağmen bazı işverenlerce amacı dışında kullanılmaya başlandığını" belirten Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, şunları söyledi:

"Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, ücretsiz izin uygulamasının kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerin mağduriyetini önlemek için hayata geçirildiğini söylemişti. Bugün öyle bir noktaya gelindi ki herkes bunu uyguluyor. Bakanlığın nakdi ödeme sayılarına bakıldığında 2 milyon 200 bin kişiye ödeme yapılmış. Bunların ücretsiz izinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Gerçekten amacının ötesinde bir uygulamayla karşı karşıyayız."

"Belirli sektörler hala çalışamıyor, milyonlarca insan işsiz, milyonlarca insan gerçekten zor durumda" diyen Arslan, "Salgınla mücadelede istenilen noktaya gelinemiyorsa, normalleşmenin önünde engeller varsa ve uygulamaya devam edilecekse bizim şartlarımızın dikkate alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler