Dışişleri Bakanlığı: Gence'ye saldırılar, Ermenistan'ın insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesi

Dışişleri Bakanlığı: "Bu saldırılar (Gence), Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir."

Yayınlanma: 04.10.2020 - 13:46
Dışişleri Bakanlığı: Gence'ye saldırılar, Ermenistan'ın insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesi
Abone Ol google-news

Dışışleri Bakanlığı Ermenistan'ın sivilleri hedef alıp Azerbaycan'ın Gence kentine saldırması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ermenistan’ın, Gence’de sivil halkı hedef alan bugünkü saldırılarının, Ermenistan’ın hukuk tanımaz tutumunun yeni bir tezahürü olduğu belirtildi.

"ERMENİSTAN’IN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ ÇARESİZLİĞİN GÖSTERGESİ"

Saldırı kınanırken şu ifadelere yer verildi: "İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında yenilgiyle yüzleşen Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancıl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgal ettiği için çatışmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır. Bu saldırılar, Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve yasadışı işgalini sürdürmek için insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir. Baştan beri söylediğimiz üzere, Ermenistan bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir."

Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğinin bir kez daha vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: Ermenistan’ın provokasyonuna gelmeyeceğini, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkını uluslararası tanınmış sınırları içinde kullandığını ve sivil halka zarar gelmemesi için mümkün olan tüm gayreti göstermekte olduğunu beyan eden Azerbaycan'ın bu tutumunu destekliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler