CHP'li Erdoğan Toprak'tan Fatih Altaylı'ya tepki: İktidar tarafından Kılıçdaroğlu hedef alındı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görevi bırakma çağrısının ardından aralarında milletvekillerinin de olduğu CHP'lilerden teşekkür telefonu aldığını söylemesi üzerine CHP PM Üyesi Erdoğan Toprak'tan tepki geldi. Toprak, sonraki genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın kazanacağı görüldüğü için iktidar tarafından Kılıçdaroğlu'nun hedef alındığını iddia etti.

Yayınlanma: 25.10.2020 - 21:19
CHP'li Erdoğan Toprak'tan Fatih Altaylı'ya tepki: İktidar tarafından Kılıçdaroğlu hedef alındı
Abone Ol google-news

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görevi bırakma çağrısında bulunmasının ardından çok sayıda teşekkür telefonu aldığını yazdı. “AK Parti diye bir şey olmasa barajı aşacak oyu bile alamazsınız” diyen Altaylı’ya yanıt veren CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Kılıçdaroğlu’nun doğru stratejileri sonucu 2017’deki referandumda “Hayır”ın tüzde 50’ye yakın oy alabildiğini ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde İstanbul, Ankara başta olmak üzere 11 büyükşehirde belediye başkanlıklarının kazanıldığını belirtti.

Toprak, şu ifadeleri kullandı:

“Millet İttifakı bir arada tutulursa ve belediye seçimlerinde izlenen akıllı ve rasyonel strateji izlenirse; gelecek genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın iktidar olacağını kesindir. Zaten bu gerçeği iktidar da çok iyi gördüğü için Millet İttifakı'nı her açıdan dağıtma, yıpratma hareketleri başlamıştır. Çünkü gelecek seçimleri “en iyi slogan” atan değil; en iyi stratejiyi kuran kazanacaktır.

Peki, uzlaşıcı, sakin ve rasyonel kişilik özellikleri ve hoşgörülü vizyonu sayesinde, Millet İttifak’ının kurucusu, her türlü siyasi görüşten unsuru, demokrasi, hukuk ve adalet ortak paydası etrafında tutmayı başaran 'maya' nedir? Bu 'sakin güç' kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”

FATİH ALTAYLI NE SÖYLEMİŞTİ?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde Habertürk'te yayımlanan köşe yazısında Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti.

Altaylı, Kılıçdaroğlu’nun görevi bırakması gerektiğini belirtmiş ve gelen tepkiler üzerine “Haklılığım her gün biraz daha ortaya çıkıyor. Nezaketine, insanlığına tek kelime edemem Kemal Bey’in ama bu özellikler ve fazlası annemde de var. Ama biliyorum ki, annemden CHP’ye genel başkan olmaz. Çünkü siyasetçi değil. (Yine de Kemal Bey’den daha iyi olabilir). Kemal Bey de siyasetçi değil. Bilmiyor. Beceremiyor” ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler