Cezaevinde 194 mektup sakıncalı

CHP’li Hüseyin Aygün’ün soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, Kırıkkale Cezaevi’nde 2013 yılında 194 mektubun sakıncalı bulunarak sahibine verilmediği söyledi. Bozdağ, Pir Sultan Abdal ve Ali İsmail Korkmaz fotoğraflarının yasaklandığını ise kabul etmedi.

Cezaevinde 194 mektup sakıncalı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.04.2014 - 21:46

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kırıkkale Cezaevi’nde geçen yılın ilk on ayında 194 mektubun sakıncalı bulunduğu, bazılarının kısmen bazılarının ise tamamen muhatabına iletilmediğini açıkladı. Cezaevine gönderilen, üzerinde çiçek olan mektupların “kimyasal olabileceği” gerekçesiyle verilmediğini öne süren Bozdağ, F Tipi Cezaevi’nde Pir Sultan Abdal kartpostalına terör örgütü simgesi olduğu gerekçesiyle el konulduğu iddialarını ise reddetti.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Kırıkkale Cezaevi’nde yaşanan “keyfi uygulamaları” TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle gündeme taşımıştı. Kendisine gelen mektupla gönderilmek istenen Pir Sultan Abdal ile Ali İsmail Korkmaz’a ait fotoğrafların sakıncalı bulunarak engellendiğini, mektup kenarlarına yapıştırılan çiçeklerin söküldüğünü açıklayan Aygün, cezaevinde yapılan çeşitli uygulamaları sormuştu. Aygün’ün soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümlülerin gönderdiği mektuplara ilişkin, “1 Ocak 2013-23 Ekim 2013 tarihleri arasında 194 mektup için sakıncalı mektup değerlendirme kararı alındı. Bunların bazıları kısmen bazıları ise tamamen sakıncalı bulunarak muhatabına teslim edilmedi. Sakıncalı bulunmayan resim ve karikatürler ilgililere gönderildi. Mektup okuma komisyonunca sakıncalı bulunan resim ve karikatürler ise disiplin kuruluna tevdi edildi. Disiplin kurulu kararlarına karşı infaz hâkimliğine başvurabilecekleri ilgililere tebliğ edildi. Kurumda laboratuvar bulunmadığından, hükümlü ve tutukluların sağlıkları açısından mektup zarfları üzerinde yapıştırılmış çiçeklerin içinde kimyasal bir karışım olabileceği düşünülerek kendilerine verilmedi” dedi. Cezaevine dışarıdan gönderilen bazı resim ve eşyaların yasaklanmasını, Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmeliğin 15. maddesinde yer alan “Her odada veya koğuşta, idare tarafından yaptırılan panolara asılmak ve kurum kantininden temin edilmek koşuluyla birer adet Türk bayrağı, Atatürk resmi, gazete kupürü, haber, yazı, fotoğraf ve takvim bulundurulabilir” hükmüyle savunan Bozdağ, Pir Sultan ve Ali İsmail’in fotoğraflarının sakıncalı bulunup engellendiği iddiasını ise yalanladı. Bozdağ, böyle bir yasağa ilişkin kurum disiplin kurulunun herhangi bir kararının olmadığını öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler