Çeşme’de büyük yangın: 5 bin vatandaş tahliye edildi

İzmir'in Çeşme ilçesinde otluk alanda çıkan yangın, 3 saatte Kadıovacık, Germiyan, Birgi ve Ildır'a doğru rüzgarın etkisiyle ilerledi. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, tedbir amaçlı 6 yerleşim yerinin boşaltıldığını, 5 bin vatandaşın bölgeden tahliye edildiğini açıkladı. Oran, yurttaşlara 'Uyumayın' çağrısında bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün gece çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Yayınlanma: 14.08.2020 - 01:11
Çeşme’de büyük yangın: 5 bin vatandaş tahliye edildi
Abone Ol google-news

Ildır Mahallesi'nde bulunan otluk alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürerken, destek sayısı artırıldı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bir ucu Urla ilçesinde olan yangının Kadıovacık, Germiyan, Birgi ve Ildır'a doğru ilerlediğini bildirdi. Oran, rüzgarın şiddetinin durmaması durumunda Ildır'ın boşaltılacağını kaydetti. Oran, altı yerleşim yerinin boşaltıldığını, tahliye edilen 5 bin yurttaşın Çeşme Oteller Birliği'nin belirlediği yerlerde ve Çeşme Belediyesi'nin tesislerinde konaklayacağını söyledi. Yurttaşlara çağrıda bulunan Oran, "Bu gece uyumayalım. Çeşme'nin merkezine doğru yönelelim. Vatandaşlarımız bizden haber beklesin" dedi.

Yangının çıktığı saatlerde Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, yaptığı açıklamada, "Yangına müdahale devam ediyor. Tedbir amaçlı 4 sitemizi boşalttık." dedi.

Yangına 30 arazöz, 8 dozer ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ediliyor. Rüzgar nedeniyle büyüyen yangında ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine gelmemesi için çaba harcıyor. Havanın karanlık olması nedeniyle helikopter ve uçakla müdahale yapılmazken, ekipler yangını kontrol altına almak için çalışıyor.

HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Otluk alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına günün aydınlanması ile 8 helikopter ve 2 uçak ile havadan müdahale başladı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çeşme'de dün gece çıkan yangının kontrol altına alındığını söyledi.Ildır Mahallesi'nde çıkan, otluk ve makilik alanda yayılan yangın bölgesindeki söndürme çalışmalarını havadan ve karadan inceleyen Pakdemirli, yangına ilişkin son bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı.Rüzgarın hızının saatte 53 kilometreye kadar çıktığını, nemin yüzde 50 seviyesinde olduğunu belirten Pakdemirli, yangına 86 arazöz, 9 dozer, 344 personelle müdahale edildiğini, gün doğumundan itibaren de 2 uçak ve 20 helikopterin çalışmalara katıldığını bildirdi.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler