Çeşme Belediyesi’nden tarım hamlesi

Çeşme Belediyesi, tarımsal projeleri tek çatı altında toplamak ve üreticiye yardımcı olmak için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurdu.

Yayınlanma: 11.09.2020 - 05:00
Çeşme Belediyesi’nden tarım hamlesi
Abone Ol google-news

Temmuz ayı meclis toplantısında alınan karar ile bitkisel üretim yöntemleri, organik tarım ve hayvancılık hizmetlerini içerisinde barındıracak müdürlük bünyesinde ayrıca üretim çiftliği de kurulacak. 

Karakteristik bir tür olan Sakız ve Kaçeli koyununu yaşatmak ve yetiştirici sayısını artırmanın yanı sıra endemik türler olan kavun, sakız ağacı, beyaz soğan, karakılçık buğdayı, kekik ve lavanta üretimini teşvik etmek amaçlanıyor. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Tarıma ve üretime çok büyük önem veriyoruz. Çiftçilerimizi destekliyoruz. Tarımla gelişen, geliştikçe büyüyen bir Çeşme için omuz omuza vereceğiz. Çeşme limonu, kavunu, beyaz soğanı, enginarı ve Çeşme Sakız’ı gibi yerel değerlerimizin üretimini destekleyerek, yerli tohumlarımızı koruyacak, gelecek kuşaklara sağlıklı gıdaların ulaşmasını sağlayacağız. Her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler