Beşiktaş, Gaziantep'i ağırlıyor; işte ilk 11

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş sahasında Gaziantep FK'yı konuk edecek. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı, Mete Kalkavan yönetecek. Siyah-beyazlılarda sakatlığı süren Cenk Tosun dışında eksik yok.

Yayınlanma: 06.03.2021 - 09:31
Beşiktaş, Gaziantep'i ağırlıyor; işte ilk 11
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında, Beşiktaş ile Gazientep FK karşı karşıya gelecek. Vodafone Park'ta oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Karşılaşma, beIN SPORTS 1'den naklen ekranlara gelecek.

Gaziantep FK Beşiktaş'ı deplasmanda yenerek çıkışa geçmek isterken, Sergen Yalçın'ın öğrencileri ise zirve yarışında kayıp yaşamamak adına mutlak 3 puan için sahaya çıkacak.

CENK TOSUN DIŞINDA EKSİK YOK

Beşiktaş’ta Montero'nun dönmesiyle birlikte kadrodaki tek eksik isim Cenk Tosun oldu. Gençlerbirliği maçında sakatlanan futbolcunun dizindeki ödem gitse de, Gaziantep FK karşısında forma giyemeyecek. Cenk'in Başakşehir deplasmanında kadrodaki yerini alması bekleniyor.

Siyah-beyazlı takımın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Valentin Rosier, Francisco Montero, Fabrice N’Sakala, Welinton, Domagoj Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Adem Ljajic, Dorukhan Toköz, Bernard Mensah, Georges-Kevin N’Koudou, Vincent Aboubakar, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Ajdin Hasic, Gökhan Töre.

İKİ TAKIMIN 4. RANDEVUSU

Beşiktaş ile Gaziantep, ligde 4. kez karşı karşıya gelecek. Gaziantep FK ile bugüne kadar 3 lig, 5 Türkiye Kupası maçı olmak üzere 8 kez karşılaşan Beşiktaş, bu maçların 3'ünü kaybederken 5'inde ise galibiyete uzandı. İki takım arasındaki mücadelelerde beraberlik çıkmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Beşiktaş'ın ev sahibi olduğu 4 maçta ise siyah-beyazlı ekip sahadan galibiyetle ayrıldı. İstanbul'da oynanan mücadelelerde Beşiktaş rakibine 13 gol atarken, kalesinde ise 2 gol gördü.

Geçen sene Gaziantep'te oynanan karşılaşmayı ev sahibi takım 3-2 kazanırken, İstanbul'daki mücadele Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğü ile sona ermişti. Sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı ise Gaziantep 3-1 kazanmıştı.

SÜPER LİG’DE SON DURUM

Ligin 28. haftasında Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup eden Beşiktaş, 18 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgiyle 57 puan toplayarak 2. sırada yer alıyor. Gaziantep ise 11 galibiyet, 10 beraberlik, 6 yenilgi ve 43 puanla sıralamanın 7'inci basamağında bulunuyor.

Siyah-beyazlı ekip, Fraport TAV Antalyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıktan sonra İttifak Holding Konyaspor'u 1-0, Gençlerbirliği ve Yukatel Denizlispor'u 3-0'lık skorlarla mağlup etti. Beşiktaş ligdeki son maçında ise Yeni Malatyasapor'u deplasmanda 1-0'la geçti.

Beşiktaş, ligde oynadığı son 4 maçını galibiyetle tamamladı.

4 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Siyah-beyazlı ekipte karşılaşma öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. 3’er sarı kartı bulunan Necip Uysal, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Josef de Souza mücadelede sarı kart görmeleri halinde 30. haftada oynanacak Medipol Başakşehir mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

BEŞİKTAŞ UZUN SÜRE İSTANBUL’DA KALACAK

En son oynadığı Yeni Malatyaspor deplasmanu sonrası bir süre seyahatlerine ara verecek olan Beşiktaş, 5 lig ve 1 Türkiye Kupası karşılaşmasını İstanbul'da oynayacak. Nisan ayının ikinci haftasında BB Erzurumspor deplasmanına gidecek olan siyah-beyazlı ekip, bu maça kadar olan sürede şehir dışına çıkmayacak.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, Rıdvan, Josef, Atiba, Ghezzal, Ljajic, Larin, Aboubakar

Gaziantep FK: Günay, Tosca, Ertuğrul, Djilobodji, Güray, Rashid, Maxim, Sousa, Olkowski, Dicko, Kenan


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler