Seçim dönemine damga vuran sokak röportajları

24 Haziran 2019 Pazartesi, 10:19
İstanbul'da Yüksek Seçim Kurulu'nun tartışmalı kararının ardından yenilenen seçimi Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. İmamoğlu'na sosyal medyada ve çeşitli televizyon kanallarında yapılan röportajlarda verilen destek mesajları büyük yankı uyandırmıştı. Hafızalara kazınan o röportajları Cumhuriyet TV olarak sizin için derledik... Kasımpaşa'da bir yurttaşın Yol TV röportajında AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım hakkındaki sözleri sosyal medyada gündem olmuştu. Yurttaş "Binali Yıldırım'a kukla mı diyeyim zavallı mı diyeyim? Ben cahil halimle ülkeyi daha iyi yönetirim" ifadelerini kullanmıştı.
Küçükçekmece’de seçime sayılı günler kala Youtube kanalı Yurttaş TV'de yer alan röportajda "Millet uzaya çıkıyor biz daha Muratgilin damından atlayamadık" ifadeleri Türkiye gündemine oturmuştu.
İstanbul'un Esenler ilçesinde eskiden AKP'ye oy verdiğini belirten kadının isyanı hafızalarda kalan röportajlar arasında... Eskiden AKP'ye oy verdiğini söyleyen kadın İmamoğlu'nu destekleyeceğini söyleyince çevredeki AKP'liler tepki göstermişti. Gelen tepkilere "AKP'ye oy verirken iyiydim, cayınca kötü mü oldum?" diye yanıt veren eski AKP'li yurttaş "Allah diye diye ülkemizi sattılar. Artık herkes gözünü açsın. Allah'tan korkun Türkiye Cumhuriyeti elden gidiyor." diye isyanını dile getirmişti.
Yol Tv Ankara'da yurttaşlara belediyelerdeki israfı sormuştu. AKP'li olduğunu söyleyen bir yurttaş ise "İmamoğlu'nun hakkını yediler." demişti. Daha önce AKP'ye oy verdiğini belirten yurttaşa "fikrinizi değiştiren ne oldu?" diye sorulması üzerine "AK Parti hep hak yedi. Biraz da bunlar gelsin." dedi. AKP'ye isyan eden yurttaş röportajın sonunda "Her şey güzel olacak" demeyi de ihmal etmemişti.
Yurttaş TV, İstanbul'un muhafazakar ilçelerinden ve AKP'nin güçlü olduğu Fatih ilçesinde yurttaşlara "23 Haziran seçimlerinde sonuçlar değişir mi?, Ak Partili seçmenin tercihi değişti mi?" sorularını yöneltmişti. Yurttaş TV'ye konuşan yurttaşlar çarpıcı ifadeler kullanmıştı.
İstanbul'da Yurttaş Tv'nin başka bir röportajında MHP'li gencin "Ekrem İmamoğlu yine alacak yine alacak çaresi yok!" sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.
YouTube'da yayın yapan İlave Tv'nin, mikrofon uzattığı bir vatandaş, söyledikleriyle izleyenlere "pes" dedirtmişti.. Almanya'da yaşadığını belirten ve seçimler için, "Bence yenilensin" diyen vatandaş, Almanya'nın Cumhrubaşkanı Erdoğan'ı istemediğini ifade ederek, "Biz 50 sene gerideyiz ama, sordum, Erdoğan’ı istemiyorlar, arkamızdan yetişiyor, geliyor diye istemiyorlar" demişti. "Avrupa’ya gitsem adam beni aç bırakmıyor. Susuz da koymuyor, evinin kirasını, her şeyini veriyor" diyen vatandaş, Türkiye'de de ev kirasını, su ve elektrik parasını devletin ödediğini belirtip doğru söylemeyince mikrofunu tutan röportajcı istemsizce güldürürken röportajcı, vatandaşa "Abi sen ne kadar kaldın yurtdışında?" diye sormuştu.
İstanbul seçimleri için karşıt görüşte olan çiftin Yol Tv'deki Ekrem İmamoğlu tartışması sosyal medyanın gündemine oturmuştu.
KRT Tv'de yer alan bir röportajda ise pazardaki seçmen "Seçimleri şimdi kazanamadı ya, o şimdi zannediyor ki millet tatile gidecek, seçimi kazanacağım. Millet tatile gitmeyecek. İmamoğlu seçimleri yine kazanacak." demişti.
İstanbul'un Eyüp İlçesi'nde gerçekleştirilen sokak röportajında ise kamuya giriş sınavında yaşanılan skandal ortaya çıkmıştı. Yol Tv'nin Eyüp'te yaptığı röportajda yaşlı bir amca kamuya giriş sınavında çocuğuna "Reisin kaç çocuğu, kaç torunu var? İsimleri ne?" diye sorulduğunu iddia etti. Yaşlı amcanın sözleri sosyal medyada büyük yankı bulmuştu.

En Çok Okunan Haberler