Uzmanlar uyarıyor: Herkes bu hatayı yapıyor! Asla yıkanmaması gereken 5 besin

Bazı besinler yıkandığında sağlığa zarar verebilir ya da besin değerini kaybedebilir. Uzmanlar, bu 5 besini yıkamadan tüketmenin daha güvenli ve doğru olduğunu belirtiyor.

cumhuriyet.com.tr

Yiyeceklerin temizliği sağlık açısından büyük önem taşır, ancak bazı besinleri yıkamak sağlık risklerine yol açabilir. Uzmanlara göre, doğru tüketim için yıkanmaması gereken 5 önemli besin var. İşte o besinler ve neden o besinlerin yıkanmaması gerektiği!

YUMURTA

Yumurtalar, doğal koruyucu bir kaplama ile gelir. Yıkandığında bu kaplama zarar görür ve bakterilerin kabuk aracılığıyla içeri girmesine neden olabilir.

MANTAR

Mantarlar suyu hızla emer ve yıkandığında dokuları yumuşar, lezzetlerini kaybederler. Bunun yerine nemli bir bezle silinmeleri önerilir.

BALIK 

Balığı yıkamak, zararlı bakterileri su damlacıklarıyla mutfağa yayabilir. Bu bakteriler pişirme sırasında ölür, bu yüzden yıkamaya gerek yoktur.

MAKARNA

Makarna yıkandığında yüzeyindeki nişasta kaybolur ve sosun makarnaya yapışması zorlaşır.

TAVUK 

Tavuğu yıkamak, bakterileri mutfak tezgahlarına yayabilir. Pişirme işlemi bakterileri yok etmek için yeterlidir.