Dev maç öncesi nefesler tutuldu: İşte dakika dakika derbi öncesi gelişmeler!

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. İşte derbi öncesi son gelişmeler...

cumhuriyet.com.tr

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide bu akşam Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay yapacak.

İşte Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesi dakika dakika yaşanan gelişmeler...

10.00: Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe Kulübü, Kadıköy'deki derbi için Galatasaray yönetimine özel loca tayin etmedi. Maç öncesi oyuncularına başarılar dileyip Ülker Stadı'na geçecek olan Dursun Özbek başkanlığındaki sarı-kırmızılı yöneticiler, toplam 15 kişi ile mücadeleyi protokol tribününden takip edecek.

11.00: Galatasaray'dan Fenerbahçe maçı öncesi sarı kırmızılı taraftarlar için bir uyarı paylaşımı yapıldı. Sarı kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle: "Karşılaşmayı stadyumda izlemeye gidecek taraftarlarımızın, güvenlik önlemleri sebebiyle bireysel olarak hareket etmesine izin verilmeyecektir. Ülker Stadyumu'na gidecek olan taraftarlarımız, saat 14.00'te RAMS Park'ta toplanacaktır. Bilet kontrolü ve yapılacak üst aramasının ardından en geç saat 15.00'te Kadıköy'e hareket edilecektir. Müsabaka günü RAMS Park'ta taraftarımız için passolig gişesi açılacak olup; Ülker Stadyumu'nda tek geçişlik passolig kart verilmeyecektir."

12.05: Fenerbahçe - Galatasaray maçının video yardımcı hakemi (VAR) Onur Özütoprak oldu. Derbide asistan video yardımcı hakem (AVAR) görevi ise Volkan Ahmet Narinç'e verildi.

13.00: Galatasaray'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Fenerbahçe maçının oynanacağı saatlerdeki hava durumu açıklandı.

14.00: Galatasaray'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Fenerbahçe maçına parçalı formayla çıkılacağı duyuruldu.

14.29: Galatasaray'da Yusuf Demir ile sakatlığı bulunan Hakim Ziyech, Fenerbahçe derbisinin maç kadrosunda yer almayacak.

15.12: Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'de taraftarlar, Eminönü İskelesi'nden kalkan vapur ile maçın oynanacağı Ülker Stadı'na hareket etti.

15.30: Galatasaray taraftarları, Fenerbahçe derbisi öncesi RAMS Park'ta toplanarak otobüslerle Ülker Stadı'na doğru yola çıktı.

16.30: Galatasaray taraftarlarını taşıyan otobüsler Ülker Stadı'na geldi.

17.46: Fenerbahçe, derbiye çubuklu formayla çıkacağını duyurdu.

17.48: Galatasaray'da sakatlığını atlatan Mauro Icardi, Fenerbahçe maçı için Kadıköy'e hareket eden sarı kırmızılı kafilede yer aldı.

18.11: Fenerbahçe, taraftarlarının tezahüratları eşliğinde Ülker Stadı'na hareket etti. Samandıra'da bulunan Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nin önünde erken saatlerde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, meşaleler yakıp tezahüratlarda bulunarak takımlarına destek verdi.Kafileyi taşıyan otobüs, Galatasaray derbisi için tesislerden ayrıldığında Fenerbahçeli taraftarlar da teknik direktör Jose Mourinho ve futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Sarı-lacivertli kafile, tesislerden ayrılarak stada doğru yola çıktı.

18.25: Fenerbahçe kafilesi Ülker Stadyumu'na ulaştı.

18.35: Jose Mourinho: "Bu maça bir hazırlık yapılması gerektiğini düşünmüyorum. Oyuncuların birçoğu bu derbiyi oynadı, ne anlama geldiğini biliyor. Daha çok bizim oyun kimliğimiz üzerine hazırlandık. Galatasaray'a karşı değil, hangi takımla oynarsak oynayalım analiz yapıyoruz. Onlar bizden daha iyi diyemem. Bunun tersini de söyleyemem. İki takım da üst düzey oyunculara sahip. Zaten bunu dersem saygısızlık olur. İki takımın da güçlü oyuncuları var."

18.45: Galatasaray kafilesi maçın oynanacağı Ülker Stadyumu'na geldi.

19.00: Dev derbide 11'ler belli oldu.

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Fred, İsmail, Tadic, Szymanski, Maximin, Dzeko

Galatasaray: Muslera, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Yunus, Mertens, Barış, Osimhen

19.30: Okan Buruk: "Sahaya odaklanmamız lazım. Dışarıya odaklandığımızda elimize bir şey geçmiyor. Jose Mourinho'ya saygı duyuyorum ama rakibinizin hocası kim olursa olsun rakibinize göre hazırlanıyoruz. Hakem seçiminde kimsenin mutlu olduğunu sanmıyorum. Kendi açımdan değerlendirmiyorum sadece. Sakin olmalıyız. Oyuncularımızı iyi yönetmemiz gerekiyor. Kulübeme yapılacak provokasyonda hakemlerin sorumluluk alması gerekiyor. Bu statta, bu zeminde oynamak önemli. Galatasaray'a yakışır şekilde oynayacağız."