Zehirli ayakkabılarla gündeme gelen Arow iflas etti

Bir dönem sattığı zehirli ayakkabılarla gündeme gelen ve iflası istenen Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık yani Arow’un iflası resmileşti. 2015 yılında iflası istenen ve sonrasında iflas erteleme talebinde bulunan Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yani Arow’un iflasına karar verildi.

cumhuriyet.com.tr

Bakırköy İflas Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 23 Haziran 2016 tarih ve 2015/52 Es. sayılı kararı ile 496133 ticaret sicil numarasında kayıtlı Ginza Lavinya Park Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık’ın 23 Haziran saat 14.24 itibariyle iflasına karar verildi.

Şirket 2014 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘zehirli ayakkabıcı’ olarak açıklamasının ardından sosyal medya hesaplarını kapatmıştı.

ADI BAKANLIK TARAFINDAN AÇIKLANMIŞTI

2014 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kutuları değiştirilerek piyasaya sürülen kanserojen ayakkabı markasını açıklamıştı. Bunlardan 19 bin 920 çift ayakkabının Arow’a ait olduğu belirlenmişti. Ardından ithalatçı Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık’a ait tüm ayakkabıların satışı durduruldu.

Habertürk'ün haberine göre, firmaya 266 bin TL’lik ceza kesilirken 28 ilde 42 satış noktasından alınan numunelerle 2 bin 368 çift ayakkabının da satışları mühürlenerek durdurulmuştu. Ayakkabılardan alınan numuneler test için akredite laboratuvarlara gönderilmiş, 15 modelden 12’si uygunsuz ve 3’ü ise uygun çıkmıştı.

1987 YILINDAN BERİ FAALİYET GÖSTERİYORDU

Arow, Arow Men, Arow Kids ve Hatuny markalarına sahip olan ayakkabı üreticilerinden Pames’in bünyesindeki Arow Mağazacılık’ın 31 ilde 42 mağazası bulunuyor.

Sağın Ailesi’ne ait olan Pames, 1987 yılından beri faaliyet gösteriyor. Arow mağazaların yanı sıra bayiler aracılığıyla da satış yapıyordu. Arow marka olarak Çin’e ilk giren Türk ayakkabısı olmuştu. Pames’in ayrıca Çin’de üretim yaptırdığı fabrikalar bulunuyor.