Validebağ Korusu için 80 bin imza toplandı
Validebağ Korusu'nun yapılaşmaya açılmasını engellemek için 80 bin imza toplandı. Toplanan imzalar, belediyenin yeni kampüsü için tahsis izni verdiği Marmara Üniversitesi'ne, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi.
DHAKORUMA DEĞİL KULLANMA AMAÇLI GİRİŞİMLER SİT DOKUSUNU BOZAR
Validebağ Korusu'nun Anadolu Yakası'nın ikinci büyük yeşil alanı olduğunu belirten Akman, “İstanbul'un ciğerlerinden biri olan bu güzel tabiat parçasında, ihtirasları bir türlü tatmin olmayan rant peşinde koşanlarında korumaya değil kullanmaya yönelik plan ve girişimleri bulunmaktadır. İyi niyetli görünen fakat koruma değil kullanma amaçlı girişimlerle buranın tarihi ve sit dokusunu bozacaktır” ifadelerini kullandı. İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına göre 1. derece doğal sit alanı ilan edilen Valibebağ Korusu'nda yaşları 15 ile 400 yıl arasında değişen 7 binden fazla ağaç bulunuyor.
BEN BELKİ GÖRMEM AMA…
25 yıldır Validebağ Mustafa Necatibey Öğretmenler Huzurevinde kalan 90 yaşındaki Efser Surbarlas korunun korunmasına ilişkin “İnşallah sizler başarır, bu güzel alanın bizlere bağışlanmasını başarırsınızö şeklinde konuştu. Eyleme tekerlekli sandalyesinde gelen Surbarlas, “Ben belki görmeyeceğim ama böyle olmasını diliyorumö dedi. Mahalle sakini Perihan Kazdal ise Validebağ çevresinde yıllar içinde yaşanan değişiklikleri anlatarak “Bekçilerimizin düdük sesini, boza satanların sesini, tramvayı özlüyorum" dedi.
80 BİN İMZA TOPLANDI
354 bin metrekarelik alanı kapsayan Validebağ korusunun yapılaşmaya açılmasını engellemek için 80 bin imza topladı. Toplanan imzalar, belediyenin yeni kampüsü için tahsis izni verdiği Marmara Üniversitesi'ne, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi.