Sinter Metal işçilerinin hukuki süreci başladı

İşten çıkarılan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Sinter Metal işçilerinin hukuki süreci başladı.

cumhuriyet.com.tr

Direnişlerinin ikinci ayını dolduran Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Sinter Metal işçilerinin 22 Aralık 2008 tarihinde başlayan toplu işten atmaların ardından konuyla ilgili dava süreci, dün Üsküdar 3. İş Mahkemesi’nde başladı. Mahkeme eksiklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Sinter Metal’de yaşananların ardından Ümraniye Dudullu’da bulunan fabrika önünde direnişe başlayan işçiler hukuki süreci de takip etti. Daha önce Ümraniye Adliyesi’ne gerçekleştirdikleri yürüyüşle Sinter Metal yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunan işçiler dün görülen duruşma öncesi yaptıkları açıklamada hukuki süreç boyunca eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi 380 işçi adına görülen “işe iade davası”nın ilk duruşmasına Sinter işçileri, Birleşik Metal-İş Sendikası avukatı Halime Hülya Düren ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar katıldı. Duruşma toplu iş akdi feshi yapılan sendika üyesi çalışanların avukatları işten çıkarılmaların sendikal nedenlerle gerçekleştiğini ifade ederken, Sinter Metal’in avukatları ise kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti. Mahkeme eksiklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Adliye çıkışı gazetecilere açıklama yapan avukat Düren, Sinter Metal’in “kamera kayıtlarının incelenmesi” yönündeki talebinin gereksiz olduğunu belirterek, asıl üzerinde durulması gereken konunun “toplu iş akdi feshi” olduğunu vurguladı. Duruşmanın sonucunu adliye önünde bekleyen işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar da, 60 gündür fabrika önünde sürdürdükleri mücadelelerinin bir ayağı olan hukuki süreci de duruşmaya toplu katılarak takip ettiklerini belirterek, bundan sonraki mahkeme süreçlerinde de hep birlikte olacaklarını söyledi. İşçiler ise açıklama sırasında “Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarını attı.