'Sahte hesap' operasyonu Twitter'i vurdu
Sahte hesaplarla mücadele için son 2 ayda 70 milyon hesabı durduran Twitter borsada yüzde 9 değer kaybetti.
cumhuriyet.com.trWashington Post’un konu ile ilgili yayımladığı raporda Mayıs ve Haziran arasında 70 milyon hesabın (yani günde 1 milyondan fazla hesabın) durdurulduğu açıklandı. Twitter’ın bu haberi doğrulaması borsadaki değerinin de düşmesine sebep oldu. Raporda ayrıca durdurulan hesapların, şirketin ikinci çeyrekteki aylık aktif kullanıcı sayısını azaltabileceği de ifade edildi. Bu rakam şirketin performansının değerlendirilmesi için oldukça önemli bir faktör.
“HİSSELERİ SATIN” ÇAĞRISI
Haberin ardından CFRA analisti Scott Kessler Twitter’ın hisseleri ile ilgili görüşünü ‘Elinizde tutun’dan ‘Satın’a çevirdi. Kessler “Twitter’ın ilk çeyrekte 336 milyon aylık aktif kullanıcısı vardı. Fiyatlandırma ve gelirlerde olumsuz bir etki yaşanmasından endişe ediyoruz.” dedi.
Dünya Halleri’nden Semih Sönmez’in haberine göre Twitter hisseleri uzun süren durağanlığın ardından bu yılın başından itibaren yüzde 83 değer kazanmıştı. Şirket Nisan ayında ikinci kez üst üste çeyrek rekoru kırdığını açıkladı. Yatırımcılar bu gelirlerin Trump’ın bu platformu sıkça kullanmasıyla ilgisi olduğunu düşünüyor.
Finansal rakamlara rağmen sahte hesap konusu Twitter’ı zorlamaya devam ediyordu. Twitter sadece Rus botların üstesinden gelmekle değil aynı zamanda önemli kullanıcıları taklit edip kripto para çalmaya çalışan sahtekarları da engellemekle uğraşıyor. Örneğin Pazartesi günü, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Twitter CEO’su Jack Dorsey’den bu sahtecilik yapan bot hesapları ortadan kaldırması için yardımcı olmasını istemişti.