Personeliniz depresyonda
Besin uzmanları yorgunluk, halsizlik, uyku, sinirlilik, dalgınlık, iştahsızlık ve konstanstrasyon güçlüğü çekiyorsanız sabah, öğle ve akşam yediklerinizi gözden geçirmenizi öneriyor.
cumhuriyet.com.trGıda mühendisi Burcu Alkışoğlu, sabah kahvaltısını poğaça, börek veya tostla geçiştiren, işyerindeki öğle yemeklerinde de et, süt ürünleri, taze sebze ve meyve gibi besin öğeleri zengin gıdalar tüketmeyenleri uyarıyor: Depresyonun eşiğinde olabilirsiniz.
Keyveni Catering Üretim Planlama Direktörü ve Gıda Mühendisi Burcu Alkışoğlu, kahvaltı ve öğle yemeğinin günü enerjik ve verimli geçirebilmeniz için önemli olduğunu vurguluyor. Alkışoğlu, günün en önemli öğünlerinden öğle yemeğinin, şirketlerin ucuz fiyat veren yemek şirketleri ile anlaşmaları nedeniyle sağlıksız ve yetersiz olduğuna dikkat çekiyor. Alkışoğlu, “Ucuz fiyat veren yemek firmaları ile anlaşan şirketler aslında tasarruf değil zarar etmiş oluyorlar. Sağlıklı ve dengeli bir mönünün oluşabilmesi için kişi başı ortalama satış fiyatı 6-8 TL olmalı. Bu limitin altındaki her rakama kuşkuyla bakılmalı. Kötü ve sağlıksız beslenme bağışıklık sistemimizi tehdit ederek depresyondan çok daha ciddi hastalıklara kapı açabilir” dedi.