Özsüt'ten sağlıklı tatlılar

Özsüt, sütlü tatlılarında raf ömrünü uzatmak için herhangi bir koruyucu katkı maddesi kullanılmıyor.

cumhuriyet.com.tr

Keşkül, kazandibi, tavukgöğsü ve sakızlı muhallebi gibi sütlü tatlıların yanı sıra çikolatadan vazgeçemeyenler için supangle, profiterol, krem şokola gibi çeşitlere de menüsünde yer veren Özsüt’ün sütlü tatlıları, hem çocukların hem de yetişkinlerin en sevdiği ürünlerden. Ayrıca İtalyan klasiği olan “panna cotta” da frambuazlı ve çikolatalı çeşitleriyle Özsüt’ün sütlü tatlıları arasında yer alıyor.

Şerbetli tatlı ya da pasta tercih etmeyen tatlı tutkunları, sütün hafif ve rahatlatıcı etkisiyle hazırlanmış sütlü tatlıları tercih edebilirler.

Ailesine ya da dostlarına yemekten sonra küçük bir tatlı molası armağan etmek isteyenler ya da sütlü tatlı hazırlamak için vakti olmayanlar Özsüt’e mutlaka göz gezdirmeliler.

Özsüt hakkında:

1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda Özsüt Muhallebicisi olarak Sefer Usta’nın başlattığı tatlı serüveni 1980 yılında Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu liderliğinde Özsüt ustalarının da ortaklığıyla büyüyerek geliştirildi. İlk şubesini 1991 yılında İzmir Alsancak’ta açmasının ardından, 1996’da 6 şubeye ulaşan Özsüt, hızlı bir gelişme kaydederek 2002 yılında şube sayısını 50’ye çıkardı. Kuruluşunun 73. yılını kutlayan Özsüt, günümüz itibariyle 155’in üzerinde şubesiyle faaliyetlerini devam ettiriyor. Tatlı serüvenine kazandibi, muhallebi, ekmek kadayıfı, peynir tatlısı ve aşure gibi geleneksel tatlılar üreterek başlayan Özsüt, tüketicilerin talepleri doğrultusunda yeni teknolojileri kullanarak günden güne gelişme kaydetti. Klasik tatlıcı dükkanlarından kafe konseptine geçiş yapan Özsüt, ürün yelpazesine pasta, kurabiye, dondurma, kahve ve çikolatayı da ekledi. Tüketicilerin farklı pastalara olan talebini göz önünde bulunduran Özsüt, Fransa’daki ünlü pasta okulu Lycee Professionel “Aguste-escoffier”den danışman getirerek, farklı lezzetlerde pasta tasarımlarını da tüketicileriyle buluşturdu. Aynı zamanda Özsüt’ün spesiyal pasta grubu şefleri, dünyaca ünlü Fransız aşçılık sanatları okulu Le Cordon Bleu’de düzenli olarak eğitim programlarına katılmaktadırlar. Özsüt 2009 yılı itibariyle çikolata üretimine başladı. Fransa’nın en iyi çikolatası Valrhona’nın lezzetini Türk damak tadına uygun şekilde işleyen Özsüt’ün Madlen ve Special Çikolataları bulunmaktadır. Özsüt, kahvelerinde de birçok yeniliği hayata geçirdi. Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, Türk damak tadına uygun kahve harmanları geliştirerek tüm şubelerinde satışa sundu. Özsüt ayrıca, 2009 yılından beri yemekli konsepti “Atölye” ile misafirlerine salatadan pizzaya, kırmızı-beyaz et spesiyallerinden kreplere kadar geniş bir menü ile ünlü yerel mutfak lezzetlerini bir arada sunmaktadır. Atölye’ler bugün, İstanbul Caddebostan, Fenerbahçe, İzmir Ege Park, Çiğli Kipa ve Kemalpaşa’da hizmet vermektedir. Özsüt 2010 yılının Eylül ayında “Tatlı Mola” markası ile organize perakende sektörüne de giriş yapmıştır.