‘Mutlu insanlar kentini yapacağız’

Başarılı bir beş yılın ardından yeniden aday adayı olan Mehmet Siyam Kesimoğlu, bu dönemde kültür-sanatla öne çıkacaklarını söyledi.

İlayda Kaya

 

CHP Kırklareli Belediye Başkanı ve aday adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 5 yıl boyunca şehri turistik açıdan geliştirdiklerini belirterek, “Kırklareli’nin ekonomik, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlayacak projelerimiz hazır. Özellikle peynir, hardaliye ve Kırklareli köftesinin tanıtımına önem vereceğiz” dedi. Siyasi taktiklerle işi olmadığını ve siyaseti bir hizmet yarışı olarak gördüğünü belirten Kesimoğlu, “Yeni dönemde aday gösterilip seçilmemiz halinde çocuklar için 12 mahallede 12 kreş açacağız. Engelli kardeşlerimiz için de rehabilitasyon merkezi kuracağız. Ayrıca yarım kalan projelerimizi de tamamlayıp sözlerimizi tamamlamak istiyoruz” diye konuştu. CHP’nin oy oranını yüzde 38’den yüzde 60’a çıkardıklarını anlatan Kesimoğlu sorularımıza şu yanıtları verdi:

-Kırklareli’nde 5 yıllık görev sürenizde neler yaptınız?

Bizim ve partimiz açısından verimli bir 5 yıl oldu. “Klasik belediyecilik faaliyetleri” denilebilecek olan yol, asfalt, kaldırım çalışmaları kapsamında Kırklareli’nde elimizin değmediği yer kalmadı. Kırklareli’ne modern bir arıtma tesisi yaptık. 30 yıldır çözüm bekleyen su sorununu da çözdük. Çöpten elektrik üretme tesisi yapıp, hemşerilerimizin kapılarına bıraktıkları çöpün temiz enerji olarak geri dönüşümünü sağladık. Bu dönem gerçekleştirdiğimiz kültür-sanat etkinlikleriyle, festivallerimizle, sanat çalıştaylarımızla Kırklareli’nin kültür ve sanatta atılım dönemi oldu. Kentimizi “Trakya’nın kültür başkenti” haline getirdik. Şehirleşme anlamında ilkleri gerçekleştirdik. Otogar’ı “Atagar” ismiyle şehir dışına aldık. Ay yıldız şeklinde bir mimariyle yaptığımız Atagar tamamlanma aşamasına geldi. Kırklareli’nde pazar sokaklara kurulurken modern kapalı pazaryerimiz tamamlanma aşamasına geldi. Kadınlar için el sanatları konularında eğitimler verdik. Ürettiklerini pazarlayabilecekleri mekânları ücretsiz olarak tahsis ettik. Kadınlarımıza modern spor aletleri ve hocalar eşliğinde spor yapmaları için tesis kurduk. Bu arada sokaktaki dostlarımızı da unutmadık. Aynı doğayı paylaştığımız dostlarımıza modern bir rehabilitasyon merkezi yaptık. Kırklareli’deki otopark sorununa çözüm için kapalı otoparklar yaptık. Kısmetse önümüzdeki günlerde üçünün açılışını gerçekleştireceğiz.

-Peki yeni döneme dair projeleriniz neler?

Öncelikle 12 mahallemiz var. Bu mahallelere çocuk kreşleri yapacağız. Engelli kardeşlerimiz için rehabilitasyon merkezi ve kreş yapacağız. Çocuk parkı sayımızı artırmaya devam edeceğiz. Dingiloğlu parkı ve Bedesten arasındaki 6 dönümlük alanı düzenleyerek trafikten arındırılmış bir şekilde halkımızın kullanımına sunacağız. Eski otogar yerimizi ve şantiyemizin bulunduğu alanın altını 800 araçlık kapalı otopark olarak, üst tarafını ise kentimize nefes aldıracak sosyal alanlar olarak düzenleyeceğiz. Bir milyon ikiyüz bin metrekarelik alanı kapsayan Karahıdır Korusu’nu Kentpark olarak düzenleyeceğiz. Geçmişte Kırklareli’nin yaşam damarlarından olan İnci Deresi’ni ıslah edeceğiz. Kırklareli, “öğrenci kenti” olma yolunda. O nedenle Karahıdır bölgemizde yoğun olan öğrenci yurtlarının bulunduğu yere “Gençlik Merkezi” yapacağız.

‘Türkiye’nin Peynir Başkenti Kırklareli’
 

-Kırklareli’nde Atatürk Evi yaptınız. Peki turist çekmek için yeni neler yapacaksınız?

Kentimizin en eski yerleşim merkezi olan Yayla Mahallesi’ni turizm cazibe merkezi olarak düzenledik. Ve oraya Atatürk Evi ve Ali Rıza Efendi Kültür Evi yaparak bu çalışmayı taçlandırdık. Kırklareli’nin ekonomik, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlayacak projelerimiz hazır. Özellikle peynir, hardaliye ve Kırklareli köftesinin tanıtımına önem vereceğiz. Esnafımıza katkı sağlayacak bu konuya önem veriyorum. “Türkiye’nin Peynir Başkenti Kırklareli” ismiyle fuar ve festival düzenleyeceğiz. Yurtdışı tanıtımı da hedefleyen bu organizasyonda yeni teknolojiler tanıtılacak, yeni pazarlara hitap edilecek. Bu organizasyonda tamamı peynir temalı kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yer alacak. Alt yapısını tamamladığımızda Cannes Film Festivali’nin küçük bir örneğini yani Uluslararası Balkan Ülkeleri Film Festivali’ni yaşama geçireceğiz. Kırklareli marka şehir ve mutlu insanlar kenti olacak.

-Kırklareli’de Belediye Başkan adayının hâlâ açıklanması kentte nasıl bir hava yaratıyor?

Genel merkez birçok dengeyi göz önünde bulundurmak zorunda. Bu seçim sadece yerel yöneticiler seçilmeyecek, ülkemizin geleceği şekillenecek. Partimizin vizyonu değerlendirilecektir. Belediye başkanı seçildiğimde de aday açıklama süreci şubat ayına kalmıştı. Milletvekilliğimi bırakıp seçim çalışmaları için Kırklareli’ne geldim ve 30 Mart 2014 seçimlerinde yüzde 38 oy oranı ile seçildim. Bugün oy oranımız yüzde 60’a yaklaştı. Farklı partilere oy vermiş hemşerilerimin belediye seçimlerinde tercihinin tarafıma yöneldiğini biliyorum. O yüzden ben siyasi yaşamım boyunca hep halka ve halkın sağduyusuna inandım. Ben göründüğüm kadar adamım. Taktiklerle işim yok.