Mutfakta biri mi var?
Lezzet tutkunları Koç Üniversitesi Cool-Cook yemek kursunda buluşuyor
cumhuriyet.com.trKoç Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Cool-Cook’ mutfak atölyesi, her salı 18.30 - 21.00 saatleri arasında yemek tutkunlarını bekliyor. Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde ünlü şefler tarafından verilecek derslere, yemek yapmaktan ve değişik tatlar denemekten hoşlanan aynı zamanda da yemek yapmanın püf noktalarını, pişirme ve süsleme tekniklerini uzman isimlerden öğrenmek isteyen herkes katılabilir. Cool-Cook Mutfak Atölyesi kapsamında ünlü şefler Burcu Pinto ve Burçak Öngör verdiği eğitimlerle, yemek yapmak ve değişik lezzetler keşfetmekten hoşlanan herkese her salı 2.5 saat boyunca yemek yapmanın püf noktalarını öğretecek. Dileyen herkesin katılabileceği Cool-Cook Mutfak Atölyesi, dünya mutfaklarından farklı lezzetler üretmeyi öğretiyor. Eğitimler boyunca Akdeniz, Balkanlar ve Osmanlı mutfağından etkilenmiş Türk mutfağı başta olmak üzere Dünya mutfağından örnek yemekler tanıtılacak. Katılımcılardan gelen yemek tarifleri taleplerine göre menüler de düzenlenebiliyor. Mutfak Atölyesi sırasında kullanılan tüm malzemelerle, önlük ve bıçaklar Cool-Cook tarafından temin edilecek. Katılımcılar kendilerine uygun tarih ve programı seçtikten sonra http://coolcook.ku.edu.tr/basvuru adresinden başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabiliyor.
3 Aralık Salı gününde Ermeni ve Rum mezeleri yapılacak. Otlu ızgara börek, pazı kavurma, peynir ile fırınlanmış köz patlıcan ve midye salma yer alıyor listede. 10 Aralık'ta ise et çeşitleri var: biberiyeli kuzu kafes, yoğurt ve otlarla marine tavuk ile fırınlanmış mevsim sebzeleri. 17 Aralık'ta ise İtalyan Mutfağı yapılacak. Pizza margarita, mantar ve krema sosunda spagetti ile tiramisu yer alıyor. 24 Aralık'ta ise Meksika Mutfağı'na katılabilirsiniz. Quesadilla, Tavuklu Fajita ve Meksika Usulü fırınlanmış pilav, krema ve jalepeno ile..