Memur-Sen'den yanıt
Memur-Sen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmede, "Toplu Görüşme Primi'nin" Anayasa değişikliğinde pazarlık konusu yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.
cumhuriyet.com.trMemur-Sen, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen sendikalı kamu çalışanlarına ödenen "Toplu Görüşme Primi"nin yeniden ödenmesinin, Anayasa Değişiklik Paketi'nin referandum oylamasında destek verilmesine karşılık pazarlık konusu edildiği iddialarını yanıt verdi. Memur-Sen, Anayasa değişikliği ile ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüşüldüğü hatırlatarak, bu sebeple Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuyu görüşmede gündeme getirmesinin mümkün olmadığı belirtildi.
Memur-Sen'den yapılan açıklamada, 30 Mart'ta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ziyaret edildiği anımsatılarak, ziyarette uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan toplu görüşme primine yönelik istek ve taleplerin iletildiği ifade edildi. Açıklamada şöyle görüşlere yer verildi: "Bu yöndeki önerimiz, aylık 10 TL olmak üzere 3 ayda bir 30 TL olarak ve geriye dönük olarak ödenmesi şeklindedir. Ayrıca, 10 TL'lik toplu görüşme priminin yeniden 01 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ayda bir 30 TL ödenmesine ilişkin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın bir çalışma yaptığı da bilgimiz dahilindeydi. Bu gelişmeleri de Bakan Şimşek'e aktararak kendisinin desteklerini istedik. İstediğimiz, 2010 bütçesinde yer alan, ancak nasıl ödeneceği belirlenemeyen bir ödemedir."
'Bakan Şimşek'in tekrar destek istemesi mümkün değil'
Anayasa değişikliği ülke gündemine geldiğinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, Konfederasyonla ilgili ziyaret ederek, paketle ilgili bilgi verdiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Memur-Sen ise, memura greve hakkı verilmesi ve siyaset yasağının da pakete eklenmesini talep ederek, mevcut değişiklik teklifini desteklediğini açıklamıştır. Bu sebeple Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bizden tekrar destek istemesi ya da görüşmede konunun gündeme gelmesi de mümkün değildir."