Lezzetin sanatla bütünleştiği nokta
Paris’te 1248 yılında kurulan Chaine des Rotisseurs zinciri Kuzey Kıbrıs’ta ilk yemeğini gerçekleşirdi. Güney Kıbrıs’tan gelen konukların da hazır bulunduğu yemekte her iki taraf üyelerine zeytin dalı hediye edildi.
cumhuriyet.com.trÖzel menü hazırlandı
Üç gün boyunca misafir edilen ve Kuzey Kıbrıs’ı gezen Chaine des Rotisseurs üyelerine özel menü hazırlandı. Menüde İtalyan şarabı Pinot Grigio eşliğinde yeşil limon ve cevizli avokado, Fransız şarabı Bordeaux Blanc eşliğinde üçlü Kıbrıs tadımı, Türk şarabı Sarafin Chardonnay eşliğinde tütsülenmiş ılık somon, İtalyan şarabı Sangiovese eşliğinde özel sunumda, tel askıda kurutulmuş et dilimleri, Fransız şarabı Chateauneuf du Pape eşliğinde ördek ravyoli, özel tasarım buz tabağında hardallı sorbe, Fransız şarabı Chateau Magnol eşliğinde ekmek kasede tavşan topçası, Portekiz şarabı White Tawny Port eşliğinde mango ve Hindistan cevizli yumurta çikolata ve pastilage dekorunda kuru meyveli ve çerezli nuga ikram edildi. Yemeğin ardından devam eden gele gecesinde, Merit Royal Hotel’in 30 kişilik mutfak ve 30 kişilik servis ekibi, başarılarından dolayı ayakta alkışlandı. Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’a Merit’in başarılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Merit Royal F&B Koordinatörü Faik Çiftçioğlu’na ise başarı sertifikası verildi.
Chaine des Rotisseurs bünyesine Merit Royal Hotel’den de üyeler kattı. Merit Royal Hotel Genel Müdürü İrfan Hürriyetoğlu, Merit Royal Casino Müdürü Muhammet Yılmaz, Merit Hotelleri Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Yayla, F&B Koordinatörü Faik Çiftçioğlu ve Merit Royal Mutfak Şefi Adem Aksu, Chaine des Rotisseurs üyesi oldu.