KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı açıklanıyor

KOBİ'lerin üretim, yatırım miktarı ile katma değerinin arttırılması ve büyümelerinin sağlanması amacıyla hazırlanan 2011-2013 KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı 24 Mayıs'ta İstanbul'da açıklanacak.

cumhuriyet.com.tr

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, küçük işletmelerin ihtiyaçlarına duyarlı iş ortamında, erişilebilirliği ve niteliği yüksek hizmet ve desteklerle KOBİ'lerin üretim, yatırım miktarı ile katma değerinin arttırılması ve büyümelerinin sağlanması amacıyla hazırlanan 2011 - 2013 KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı'nın Bakan Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi. Açıklamaya göre Strateji, 24 Mayıs 2011 Salı günü İstanbul Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Çalışma Ofisinde açıklanacak.


Eylem planının stratejik alanları

Genel amaç çerçevesinde 5 stratejik alanda proje ve faaliyetler gerçekleştirilmesini öngören 2011 - 2013 KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı'nın Stratejik Alanları; Girişimciliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi, KOBİ'lerin yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi, İş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi sürecinde KOBİ'lerin gözetilmesi, KOBİ'lerin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin geliştirilmesi ile KOBİ'lerin ve girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması olarak belirlendi.
 

Strateji, 2011-2013 dönemini kapsayacak şekilde yeniden hazırlandı

Türkiye'de KOBİ'lerle ilgili politikalarda ulusal düzeyde eşgüdümün sağlanması amacıyla 2003 yılından itibaren uygulanmakta olan KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı (KSEP), KOSGEB koordinasyonunda ilgili tarafların katkılarıyla yürütülen çalışmaların sonucunda 2011 - 2013 dönemini kapsayacak şekilde yeniden hazırlandı. 2011-2013 KSEP'in genel amacı, "Küçük işletme ihtiyaçlarına duyarlı iş ortamında, erişilebilirliği ve niteliği yüksek hizmet ve desteklerle KOBİ'lerin üretim, yatırım miktarı ile katma değerini arttırmak ve büyümelerini sağlamak" olarak belirlendi. Strateji'nin hazırlanma gerekçeleri şöyle sıralandı:

"Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel unsurlarından biri olan KOBİ'ler, oluşturdukları istihdam olanakları ve çevresel değişmelere hızlı tepki verme kabiliyetleri dolayısıyla küresel rekabetin olumsuz etkilerinin aşılmasında ve üretime dayalı, sağlıklı ve sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında önemli aktörler konumunda. KOBİ'lerin sahip olduğu önem, bu kesimin geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik stratejilerin tasarlanmasını ve tüm kurumlarca uyum içinde uygulanmasını gerekli kılıyor."