İstanbul'da 'Teknoloji' zirvesi
Ankara'da yapımı tamamlanan "Teknoloji Üssü'nün Haziran ayı içinde açılacağı belirtildi.
cumhuriyet.com.trBilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu Türkiyenin bu çağda domates ve meyve satarak değil, gelişmesini ancak yeni tekonolojilere yatırım yaparak sağlayabileceğini belirterek, “Ülkemiz dünyada olup biten teknolojik gelişmeleri yerinde izlemek, bunları uygulamak adına, belli ülkelerde bilim ataşelikleri kuracaktır. Hedefimiz teknolojide de dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaktır” dedi. Ankara’da yapımı tamamlanan “Teknoloji Üssü”nün de Haziran ayı içinde açılacağı belirtildi.
İstanbul Kumburgaz’da Artemis Marin Princess Otel’de Ankara Üniversitesi önderliğinde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından gelen bilim adamları geleceğin teknolojisi olan Bor ile süper iletkenlik konularını tartıştı. Aralarında Çukurova, İnönü, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi’nin yer aldığı organizasyonun önderliğini yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cemal Taluğ konferansta yaptığı konuşmada hedeflerinin ülkemizin bu alanda hızla gelişimini sağlamak olduğunu vurguladı.
Prof.Dr Taluğ şunları söyledi: “Kongreye dünyaca tanınmış bilim insanları bildiriler sundu. Geleceğin teknolojisini bilimsel platformlarda tartışıyoruz. Türkiye bu alanda hızla kendini geliştirmektedir. Laboratuar çalışmalarının dışında üretime de yönelmiş bulunuyoruz. Bu çalışmaların daha da hızlandırılması amacıyla Ankara’da yapımı tamamlanan ‘Teknoloji Üssü’nü de Haziran ayı içinde açarak ülkemizdeki bilim insanlarının ve yetiştirilecek öğrencilerin hizmetine sunuyoruz. Hedefimiz çağın teknolojisini ülkemizde en geniş biçimde kullanacak ortamı yaratmaktır”
Konferansa 1987 yılında Nobel Fizik ödülü alan Prof. Dr. Karl Alexander Müller ve ABD’nin enerji konusundaki başkanlık danışmanlarından Prof. Dr. Davor Pavona dahil olmak üzere, 80’e yakın ülkenin alanında saygın 1500’ün üzerinde bilim insanları tarafından bildiriler sunuluyor. Konferansta 1200’den fazla bildiri 9 paralel oturumda, enerji, magnet teknolojileri, süperiletken kablo teknolojileri, akıllı malzemeler, çok yüksek performanslı sensörler, entegre devreler konularında ele alınıyor. Kongreye katılan bilim adamları,toplantıların ardından bir araya geldikleri yemekte aile fotoğrafı çektirdi.