Hemşire Ayşegül Terzi'yi yaralayan saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nun avukatı hapis cezasına itiraz etti

Çekmeköy'de belediye otobüsünde şort giydiği iddiası ile hemşire Ayşegül Terzi'yi tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun avukatı verilen hapis cezasına itiraz etti.

ESRA ALUS
<video:601491>

Çekmeköy'de belediye otobüsünde şort giydiği iddiası ile hemşire Ayşegül Terzi'yi tekme atan Abdullah Çakıroğlu, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, "Kasten basit yaralama" ve "Hakaret" suçlarından 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan cezalandırılmasına yer olmadığına karar verildi. Abdullah Çakıroğlu'nun avukatı, müvekkiline verilen 3 yıl 10 hapis cezasına itiraz etti.


İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşmasında karar çıktı. 4 suçtan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Çakıroğlu, üç suçtan 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çakıroğlu'nun avkuatı Şemsi Dak ise kararı veren mahkemeye itiraz etti. Avukat Dak dilekçesinde, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiği ve savunma hakkının kısıtlandığı anlattı. Dak itiraz nedenleri kapsamıhda istinaf kanun yoluna başvurulduğu kaydetti.

KARARIN BOZULMASI GEREKİR
Çakıroğlu'nun bipolar bozukluk-manik depresif olduğunun altının çizildiği dilekçede olayında bu hastalıktan kaynaklandığı belirtildi. Dilekçede, "Müvekkilime Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından bipolar teşhisi konulmuştur. Mağdur Ayşegül Terzi'nin mağduriyeti giderilirken akıl hastası olan ve hukuken korunmaya layık olan müvekkilimin hakkına girilmiştir. Bu sebeple yerel mahkemece kararın bozulması gerekmektedir." denildi.

HUKUK VE BİLİM GÖZARDI EDİLDİ
Olayın, "şortlu kadına tekme" şeklinde servis edildiğini aktaran Dak, davada hukuksal ve bilimsel yönlerinin gözardı edildiği iddiasında bulundu. Devamında da "Adli makamları vahim hatalara düşmüştür. Mevcut hukuk kuralları gereği akıl hastalarının tutuklanamayacağı ve herhangi bir suçtan mahkum edilemeyeceği açıktır. Çakıroğlu, yargılama sırasında mahkemenin emir ve talimatlarına uymuştur. Mahkemeye karşı hiçbir saygısızlık yapmamıştır. Bu nedenle ceza verilirken takdiri indirim nedenlerinin uygulanması gerekirdi" şeklinde itirazlar sıralandı.

Dilekçenin sonunda Çakıroğlu'nun ceza ehliyetinin bulunup bulunmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan rapor alınması istendi. Ortaya çıkacak sonuca göre de yerel mahkemenin yeniden karar verilmesi talep edildi.