"Fransız Senatosu'nun aldığı karar Perinçek'in başarısı"
İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Ermeni iddialarını reddedenin cezalandırılması yönünde daha önceki girişimler karşısında Doğu Perinçek liderliğinde bizzat Avrupa kent ve başkentlerinde yürütülen birçok girişim yapıldığını anımsattı.
cumhuriyet.com.trGültekin yazılı açıklamasında, Fransız Senatosu'nun dün tarihi bir karar aldığını belirterek, "Senato, daha önce 2006 yılında Fransız Millet Meclisi tarafından kabul edilen Ermeni soykırımı yapıldığını inkâr edenlere hapis cezası öngören kanun teklifini büyük bir çoğunlukla reddetti. Bu tarihi bir karardır. Çünkü bilindiği üzere Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte dünyada sözde Ermeni Soykırımını ortaya atan ve diğer ülkelerin de bu yalanı kabul etmesi için çaba gösteren iki ülkeden biridir" dedi. Gültekin, benzer yasa girişimlerine karşı Ergenekon davasından tutuklu İP Genel Başkanı Doğu Perinçek liderliğinde bizzat Avrupa kent ve başkentlerinde yürütülen birçok girişim yapıldığını anımsatarak, "Bu mücadelenin başında Doğu Perinçek ve Talat Paşa Komitesi vardır. AKP iktidarı ise başından beri bu mücadelenin karşısında bulunmuştur. Doğu Perinçek'in Ergenekon Tertibi ile hapse atılmasının en önemli nedenlerinden biri, Talat Paşa Komitesinin verdiği bu büyük mücadeledir. Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, mücadele eden kazanmaktadır" dedi.
Mücadele süreci
Mehmet Bedri Gültekin, İsviçre Vintertur savcılığının, orada düzenlenen bir Konferansta, "Ermeni soykırımı yapılmamıştır" diyen zamanın Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu hakkında soruşturma açtığını, haberin duyulması üzerine İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İsviçre'ye gittiğini ve hem Zürih'te, hem de Lozan'da düzenlediği basın toplantılarında "Ermeni Soykırımı iddialarının tarihsel bir yalan olduğunu, emperyalist bir yalan olduğunu" açıkladığını anımsattı.
Perinçek'in açıklamaları üzerine de soruşturma başlatıldığını kaydeden Gültekin, "Bunun üzerine sözde soykırım yalanına karşı mücadele etmek ve Türkiye'yi emperyalist yalanlara karşı savunmak amacıyla kurulmuş olan Talat Paşa Komitesi, 22, 23, 24 Temmuz 2005 tarihlerinde Türkiye'nin iki yüz seçkin aydınıyla İsviçre'ye gitti. Zürih, Vintertur'da bir konferans, Lozan'da ise beş bin yurttaşımızın katıldığı bir miting gerçekleştirdi. Ayrıca Lozan barış görüşmelerinin yapıldığı tarihi otelde bir konferans gerçekleştirildi. Doğu Perinçek, bu etkinlik sırasında Vintertur'de gözaltına alınarak sorgulandı. Ama sonuç olarak, bütün dünyaya milletimiz adına bir kararlılık mesajı verildi" dedi.
"Berlin büyükelçisi engellemeye çalıştı"
Gültekin, Talat Paşa Komitesi'nin 18-19 Mart tarihlerinde Berlin'de 10 bin kişinin katıldığı büyük bir miting düzenlediğini, Almanya'da bazı eyaletlerde ders kitaplarına soykırım yalanının eklenmesinin protesto edildiğini kaydederek, "Bu büyük etkinlik Alman polisinin ve AKP iktidarının Büyükelçi Mehmet Ali İrtemçelik eliyle yürüttüğü engelleme çabaları alt edilerek gerçekleşti. Alman Polisi miting alanında bile Doğu Perinçek'in konuşmasını engellemek için çalıştı, ama başaramadı. Berlin Eylemi ile bütün dünyaya milletimiz adına büyük bir kararlılık mesajı verildi" dedi.
İsviçre'de Doğu Perinçek hakkında daha önce takipsizlik kararı verileceği ilgili savcı tarafından açıklanmışken, Amerika ve İsviçre Hükümetinin baskısı sonucu açılan dava dolayısıyla Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden bini aşkın yurttaşın Talat Paşa Komitesi önderliğinde bir kez daha 6 - 7 Mart 2007 tarihlerinde Lozan'a gittiğini de kaydeden Mehmet Bedri Gültekin şöyle dedi:
"-Talat Paşa Komitesi bir yıl sonra Paris'teydi. Bastil Meydanı'nda yapılmak istenen miting, AKP iktidarının çabaları ile engellendi, ama büyük bir konferans gerçekleştirildi. Fransa'ya 'Fransa Dur! Beynini hapsetme' mesajı verildi. Bu eylem o zaman Senatonun gündemine gelen kanun tasarısının askıya alınmasında etkili oldu.
-Son olarak kimseden ses seda çıkmazken, Talat Paşa Komitesi, 3 Mayıs 2011 günü gene Bastil Meydanı'ndaydı ve Fransa'ya bir kez daha 'Beynini Hapsetme' dedi.
-Talat Paşa Komitesi'nin verdiği büyük mücadele, Avrupa başkentlerinde gerçekleştirilen miting ve konferanslarla sınırlı değildir. Ermeni Soykırım iddialarının tarihsel ve emperyalist bir yalan olduğunu kanıtlayan Ermeni ve Rus belgelerini (Kaçaznuni: Taşnak Patisinin Yapacağı Bir Şey Yok; Lalayan: Taşnaksutyun Partisi'nin Karşı Devrimci rolü, Karinyan; Ermeni Milliyetçi Hareketi; "Ermeni ve Rus belgelerinde Ermeni Soykırımı Yalanı" ve ayrıca Doğu Perinçek'in Ermeni ve Rus Belgelerine dayanarak konu ile ilgili olarak yazmış olduğu kitap) İngilizce, Fransızca ve Almanca basımını gerçekleştirerek, bunlardan on binlercesinin Avrupa'da dağıtılmasını sağladı."