Erdoğan'dan Süleyman Şah Türbesi çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Süleyman Şah Türbesi'nin kuşatıldığı iddiası uydurmadır. Türbeye bir şey olması durumunda adımımız belli."

cumhuriyet.com.tr

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Seda Çiçek TBMM'nin 24'ncü dönüm 5'nci yasama yılı nedeniyle Şeref Salonunda resepsiyon verdi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çok sayıda siyasi ve davetli katıldı. Resepsiyona 1 saat 10 dakika geç gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, gelir gelmez TBMM Başkanvekili makam odasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanına gitti.

Saat 19.00'da TBMM Şeref Salonunda düzenlenen yasama yılı açılış resepsiyonunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Seda Çiçek davetlileri kapıda karşıladı. Çiçek çifti, çok sayıda milletvekilliyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Karşılama töreni sırasında ayakta bekleyen Seda Çiçek yorgun düştü ve bir süre oturarak dinlendi ve korumasının getirdiği su ile yanındaki ilacını içti. Resepsiyona ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 10 dakika resepsiyonda kaldıktan sonra ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan saat 19.45 sıralarında TBMM'ye geldi. Erdoğan çiftini Çiçek çifti karşıladı.

Şeref Salonuna gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada çok sayıda davetliyle tokalaştıktan sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte TBMM Başkanvekili odasına geçti.

Saat 20.10'da Başbakan Ahmet Davutoğlu resepsiyona geldi. Burada davetlilerle tokalaşan Davutoğlu, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Çiçek'in bulunduğu odaya gitti. Bir süre burada görüşen, Erdoğan, Çiçek ve Davutoğlu birlikte Şeref Salonuna geldi.

Kabaktan Erdoğan yaptılar

 

DAVUTOĞLU, BAHÇELİ'NİN YANINA GİTTİ

Başbakan Davutoğlu, Şeref Salonuna tekrar geldiğinde, partililerle birlikte sohbet eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına gitti ve burada bir süre sohbet etti. Ardından da TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bahçeli'nin yanına gitti.

"YORUM YAPMAM DOĞRU OLMAZ"

Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin yarın Meclis'e gelecek tezkereyle ilgili soruları üzerine Erdoğan, "Grupların kanaatleri üzerine yorum yapmam doğru olmaz. Her grup kendi kanaatini açıklamakta serbesttir. Ben bu tezkereyi destekliyorum. Tehdit altında olan ülke konumdayız. Bunlara karşı tavrı ortaya koymamız lazım. Yarın parlamentoda hükümetin düşüncelerini göz önüne alarak bir karar verecektir. Türk askeri gidecek mi falan onları konuşmamız doğru değildir. Birçok devlet başkanıyla görüşmemiz var görüşmelerin içeriğini açıklayamam" dedi.

ERDOĞAN'DAN, 'SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ' AÇIKLAMASI: HEPSİ UYDURMA

Süleyman Şah Türbesi'nin kuşatıldığı iddialarıyla ilgili olarak da Erdoğan, "Süleyman Şah bunların hepsi uydurma şeyler. Türbeye herhangi bir şey olması durumunda Türkiye'nin atacağı adım bellidir hassasiyetimiz bellidir" diye konuştu.


BAHÇELİ'DEN ÇÖZÜM SÜRECİ ELEŞTİRİSİ

Burada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını yanıtladı. Bahçeli, çözüm sürecini kabullenmedikleri için süreç için atılan yeni adımları düşünmediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecine yönelik yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğu dönemden itibaren çözüm süreci ile ilgili her değerlendirmesini, aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar var. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009'dur. O günden bu güne kadar ne yapılmışsa gözden geçirmesinde ülkemiz açısından yarar vardır, kendisi açısından da çelişkilerden kurtulma olur" dedi.

Bahçeli, Meclis'e gelecek tezkerede yabancı askerin konuşlanmasına izin veren içeriklerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Tezkereler standarttır. Bürokrasinin bir kalıbı vardır, bu kalıp çerçevesinde oluşturulur. MHP'nin görüşleri yarın Mecliste anlatılacak" dedi.

KILIÇDAROĞLU, "AMAÇ SURİYE REJİMİNİ DEVİRMEK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, resepsiyonda gazetecilerin tezkereyle ilgili sorusunu yanıtladı. Türk askerinin yabancı ülkenin sınırlarına girmesini istemediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Tezkereye 'evet' derdik ancak doğru tespit yapılmadı. Sadece IŞİD olsaydı işin ucunda 'evet' derdik. Kesinlikle Türk askerinin yabancı topraklara girmesini istemiyoruz. IŞİD ile mücadele etmek istiyorsanız önce Türkiye sınırları içinde edilmeli. IŞİD işin gerekçesi asıl amaç Suriye rejimini devirmek" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerle sohbeti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık divan odasına girmesini eleştirdi. Gazeteciler ise TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e Bahçeli'nin eleştirisini sordu. Çiçek, "Saygı duyarım ama bir yanlış bilgi olarak söylenmiş olması lazım. Ben uzun süre burada bulundum. Ondan sonra sayın Cumhurbaşkanı ile beraber şeref salonunun önemli bir kısmını dolaştık. Birkaç dakikalık dinlenme molasıdır. Başbakan da zaten en son geldi. İçerde kaldığı süre 2-3 dakikayı geçmez. Buna özel bir anlama yüklemek doğru değil" dedi.