Doğan Medya satışa çıktı, Hande Fırat vanilyalı zencefil tarifi yazdı
Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat Saray mutfağına girdi, vanilyalı zencefil övgüsü yaptı, saraydaki şeften aldığı tarifleri paylaştı.
cumhuriyet.com.trCanan Karatay Saray'da ağırlandı
FT: Türk basını baronu, medya kolunu Erdoğan’ın müttefikine satmayı kabul etti
Doğan Holding'den KAP'a satış açıklaması... Fiyatı belli oldu
Doğan Medya Grubu’nun AKP’li Demirören grubuna satış işlemlerine başlamasıyla ilgili haberler dünden beri Türkiye’nin gündemini oluştururken, gruba ait gazetelerden Hürriyet’in Ankara Temsilcisi Hande Fırat, bugünkü yazısını Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki yemekleri övmeye ayırdı.
Saray’da gazetelerin Ankara temsilcilerinin de katıldığı ‘Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği sırasında verilen öğle yemeğinden izlenimlerini aktaran Fırat, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mutfağındaki temel mantık, yiyeceklerin ziyan edilmemesi ve atılmaması. Ayrıca sağlıklı, kilo yapmayan gıdalardan yapılması. Mutfağın başında Seyit Başkonak var. Hem lezzetli, hem sağlıklı, hem de “atıksız mutfak” sebebiyle kendi Michelin yıldızımı onlara veriyorum.” diye yazdı.
Tek adam, tek ses... Gözyaşlarıyla medya devi oldu
Yazısının devamında da Saray mutfağının sırlarını madde madde sıralayan Fırat, yemekte verilen içecekleri de es geçmeyip “Külliye’deki öğle yemeğinde nefis içecekler vardı. Ben “vanilyalı zencefil” istedim. Sonra bir bardak, bir bardak daha istedim… Yazın buzdolabında soğutup keyifle tüketilebilecek bir içecek. Ben “vanilyalı zencefil” istedim. Sonra bir bardak, bir bardak daha istedim… Yazın buzdolabında soğutup keyifle tüketilebilecek bir içecek. ” ifadelerini kullanırken, köşesinin kalan kısmını da bu içeceğin tarifini vermeye ayırdı.
Demirören Grubu'ndan "Doğan Medya" açıklaması
Hande Fırat'ın yazısındaki tarif şöyle:
Yaza özel tarif
Külliye’deki öğle yemeğinde nefis içecekler vardı. Ben “vanilyalı zencefil” istedim. Sonra bir bardak, bir bardak daha istedim... Yazın buzdolabında soğutup keyifle tüketilebilecek bir içecek.
İşte tarifi:
Malzemeler: 10 adet limon, 1 kg taze zencefil, 1 adet çubuk vanilya, 500 gr süzme bal, 3 lt su, bir bağ taze nane.
Yapılışı:
Zencefiller soyulup küçük parçalara ayrılır. Limonların suyu sıkılır. Limon suyu ve zencefiller posa haline gelene kadar blenderdan geçirilir. Posayı süzme görevini yapacak bir tülbentle süzülür. (Posayı tülbentin içinde saklıyoruz, atmıyoruz.) Bu arada bir başka kapta üç litre kaynamış suya bal ilave edilir ve eritilir. Bir küçük kapta ise vanilya çubuğun içi açılarak, biraz su ile kaynatılır. Büyük bir tencere alınır içine zencefil-limon suyu, ballı su, ve vanilyalı su boşaltılır. Ayıkladığımız taze naneler eklenir. Posanın bulunduğu tülbentin ağzını bağlayıp, tülbenti de tencerenin içine atıyoruz. Bir gün buzdolabında karışımı dinlenmeye bırakıyoruz. Sonrasında büyük bardaklara koyup afiyetle içiyoruz.
Hande Fırat'ın yazısının tamamı için