'Cezaya rağmen maden neden kapatılmadı?'
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, 18 madencinin su basmasıyla mahsur kaldığı Has Şekerler Madencilik'e daha önce kapatma cezası verdiğini ancak kapatılmadığını öne sürdü, bunun nedenini sordu.
DHAFİRMAYA KAPATMA CEZASI VERİLMİŞ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Has Şekerler Madencilik'e kapatma cezası verdiğini ancak kapatılmadığını söyleyen Milletvekili Öz, bunun nedenini sordu. Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Uyar Madenciliğin izinin başka bir yerde görülmesi halinde işçilerin tazminatlarının ödenmesi için elinden geleni yapacağını söylediğini hatırlatan Milletvekili Öz, "Bu firmanın başka bir yerde izinin bulunması halinde işçilerin tazminatlarının verileceğini söylemişti. Biz Ermenek'teki ocağa bakmasını öneriyoruz. Bir an önce Soma'daki Uyar Madenciliğin işçilerinin tazminatlarının verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
SOMA'DAKİ EYNEZ MADENİNE TEKRAR İNİLECEK
Komisyonun Eynez'deki yarın maden ocağına tekrar ineceğini belirten Öz, "Eynez'deki kazanın olduğu yere girmeden bu raporun tamamlanmasını istedik. Yarın Soma'da Eynez'de olayın olduğu yere kadar inmek için çaba göstereceğiz. İnemezsek de ininceye kadar bu raporun tamamlanmaması için elimizden geleni yapacağız. Çünkü buranın bilirkişiler tarafından incelenmediğini biliyoruz. Bu olayı kapattırmaya bizim gönlümüz izin vermemektedir" dedi.
CHP'li Öz, "Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki vurdumduymazlığın aynısı Ermenek'teki 18 maden işçisinin mahsur kaldığı maden ocağında da yaşandı" dedi.