Çetin Altan hayatını kaybetti (22.10.2015)

Gazeteci-yazar Çetin Altan, tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti.

cumhuriyet.com.tr

<video:392603>

Gazeteci-yazar Çetin Altan, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Çetin Altan, 22 Haziran 1927'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesindeki eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Altan'ın, 1943-1944'te çeşitli dergilerde şiirleri ve düz yazıları yayımlandı.

Ulus gazetesinde muhabir olarak başladığı gazeteciliğe Hür Ses'te fıkra yazarlığıyla devam eden Altan, daha sonra Halkçı, Tan, Akşam, Milliyet, Yeni Ortam, Hürriyet, Güneş gazetelerinde ve Çarşaf dergisinde köşe yazıları yazdı. Milliyet gazetesinde 1959'da yazmaya başlayan Altan, ardından Devrim, Akşam, Hürriyet, Güneş, Sabah, Milliyet gazetelerinde köşe yazıları kaleme aldı.

Çetin ALTAN, 88 YILLIK MÜCADELESİNİ CUMHURİYET'E ÖZETLEMİŞTİ

ÇETİN ALTAN'IN KIZI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Maltepe’deki Fatih Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitiren Altan’ın kızı Zeynep Bakan, gazetecilere açıklama yaptığı sırada gözyaşlarını tutamadı. Bakan, “Babamı kaybettik, ne diyeyim? Babamla birlikte buradaydık. Bir ayı geçmişti, ümitlerim devam ediyordu. Babam yine kalkacak diyordum işte olmadı” şeklinde konuştu.

Çetin Altan'ın kızı gözyaşlarına boğuldu VİDEO

TGC VE BASIN KONSEYİNDEN AÇIKLAMA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC), yapılan açıklamada, "Basınımızın usta kalemlerinden gazeteci-yazar Cetin Altan'ı yitirdik. Üzüntümüz büyüktür" denildi.

Basın Konyesi de Çetin Altan'ın ölümüyle ilgili mesajında,  "Romanları, oyunları ile edebiyat dünyasının renkli yazarı, eserleri dünya dilerine çevrilmiş 20. yüzyılın güçlü kalemi, eski milletvekili, duayen gazeteci-köşe yazarı Çetin Altan'ı kaybettik. Başta Ailesi’ne, sevenlerine, dostlarına ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz. Çetin Altan ışıklar içinde uyusun..." ifadelerine yer verdi.

Çetin Altan'ın ölümüyle ilgili hastaneden açıklama

ÇETİN ALTAN KİMDİR? GAZETECİLİĞE 1946'DA BAŞLADI

1946’da Ulus Gazetesi’nde başladığı gazetecilik hayatını 87 yaşında Milliyet’teki ‘’Şeytanın Gör Dediği’’ köşesindeki yazılarına ara verene kadar sürdürmüştü. Büyük Gözaltı (1973), Bir Avuç Gökyüzü (1974), Viski (1975) ve Küçük Bahçe (1978) ile roman, Üçüncü Mevki (1946) ile şiir, Kalem Bahçelerinden Yedi Hayat (2009) ile eleştiri,  Rıza Bey’in Polisiye Öyküleri(1985) ile öykü dalında eserler verdi; çoğu sahnelenen on tiyatro oyunu yazdı. Sayısız deneme, inceleme kitabına imza attı.

<video:392665>

Çetin Altan, 2 yıl önce doğum gününü böyle kutlamıştı