Bakanlıktan 'Erdoğan'ın uçağı' ile ilgili açıklama
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı uçağın alımının Abdullah Gül zamanında başlatıldığı söyledi. Elvan, uçağın fiyatı ve teknik özellerini ise bilmediğini belirtti.
cumhuriyet.com.trTBMM Genel Kurulunda görüşülen 'Torba Tasarı görüşmeleri sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı uçakla ilgili bir soruya; "Elimde teknik veriler yok, uçağın ne kadara mal olduğu vesaire. Ama şu kadarını ifade edeyim. Başbakanımızın yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu gün alınmış bir uçak değildir. Bunu özellikle söylüyorum, daha önceden başlatılmış olan yani Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu süreçte alımı başlatılmış olan bir işlemdir" dedi.
"BENİ BİR UÇAK ALMIŞ GİBİ BİR HAVA YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"
TBMM Genel Kurulunda görüşülen 'Torba Tasarı görüşmeleri sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı uçakla ilgili CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç'in sorduğu soruya bakan Elvan; "Elimde teknik veriler yok, uçağın ne kadara mal olduğu vesaire. Ama şu kadarını ifade edeyim: Başbakanımızın yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu gün alınmış bir uçak değildir. Bunu özellikle söylüyorum, daha önceden başlatılmış olan yani Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu süreçte alımı başlatılmış olan bir işlemdir. Dolayısıyla sanki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu gün, aynı gün, yeni bir uçak almış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor; bu, doğru değil. Bunun süreçleri çok önceden başlatılmıştır. Ama bunun fiyatı ve diğer konulardaki bilgiler teknik olarak elimde yok, onları bilahare sizlere yazılı olarak aktaralım" dedi.
"DAHA ERKEN BİTİRİLMESİ SÖZ KONUSU OLABİLİYOR"
Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın üçüncü köprü ve Marmaray'a yönelik olarak, özellikle, yüklenici firmaların üzerinde daha erken bitirebilmeleri yönünde baskı yapıldığı ifade edildi. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Çünkü, yüklenicinin belirli bir takvim programı vardır, o program çerçevesinde çalışmalarını yürütüyor. Tüm işlerimizde bu böyle. Ama, şu olabiliyor. Zaman zaman örneğin, mevcut, diyelim ki, kazı ve dolguyla ilgili araç parkında genişleme söz konusu olabiliyor, ilaveler yapılabiliyor. Bu manada bir kapasite artırımı söz konusu olabiliyor.
Bu tür durumlarda da belki işinden önce, daha erken bitirilmesi söz konusu olabiliyor. Bunun bir örneği, şu anda çok somut olarak söylemek istiyorum. Örneğin, biliyorsunuz, yap-işlet-devret çerçevesinde şu anda İstanbul-İzmir otoyolu yapılıyor. Belirli bir termin programı var. Termin programına baktığımızda, şu an yüklenici firmanın termin programının en az iki-üç ay önünden gittiğini görüyoruz yani daha hızlı çalıştığını görüyoruz. Çünkü, bu planlar ve programlar yapılırken bazı riskler göz önünde bulundurularak bu risk payı için belirli süreler konuyor. Eğer bu riskler söz konusu olmazsa doğal olarak bunların işletmeye açılma süresi de kısalıyor. Birçok projemizde bunlar yaşanmıştır, somut olarak bunların istendiği takdirde örneklerini verebilmem mümkün."