Yılbaşı günü ana yemekten pilava, salatalardan mezelere, meyvelerden tatlılara kadar gece boyu yiyecekleriniz, hazımsızlık, gaz, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına sebep olabilir. Uzman diyetisyen Olcay Barış, o gün de güzel bir kahvaltı edilmesini tavsiye ederek “Yılbaşı günü sabahı tam buğday veya çavdar ekmeği, peynir, yumurta, zeytin, yeşilliklerin olduğu bir kahvaltı yapın. Meyve ve kuruyemişlerden oluşan ara öğünlere yer verin. Akşam tüketeceğiniz protein ağırlıklı bir sofradan dolayı öğlen öğününde çorba, sebze, yoğurttan oluşan bir menü ile hafif bir öğün geçirmelisiniz. Bunların yanında bol su içerek metabolizmanızı hızlandırmalısınız” dedi. Akşam yemeğinde az kalorisi olduğundan hindi etinin tercih edilmesini öneren Barış, şöyle devam etti: “C vitamini içeren yeşillikler et-tavuk-balık-hindinin içerisindeki demir emilimini artırıcı özelliktedir. Ayrıca vücutta oluşan zararlı maddelerin atımını sağlamak için 8-10 bardak su tüketilmesi gerekir.” Televizyonun karşısında ya da sohbet ederken sürekli yenilen kuruyemişlerin fazlasının vücutta yağlanmaya yol açtığını belirten Barış “10-15 adet badem veya fındık veya 1 avuç ceviz günlük ihtiyacınız için yeterli” diye konuştu.