Apple iPad Pro 9.7 inceleme
İlk olarak iPad Pro Mini denildi, sonra ise adının iPad Air 3 olacağı dedikodusu yayıldı. Apple, yeni iPad’i tanıtırken ise herkesi şaşırttı. Çünkü yeni ürününü iPad Pro 9.7 olarak adlandırdı.
cumhuriyet.com.trEsasında bunda çok da şaşırmamak lazım. iPad Pro 9.7, birçok özelliği ile büyük abisi iPad Pro’ya çok benziyor. 12,9 inç büyüklüğünde olan iPad Pro’ya karşı iPad Air 2’den bildiğimiz 9,7 inç büyüklüğünde bir ekran kullanıldı. iPad Pro’nun maksimum 2732×2048 piksel çözünürlüğü yerine de 2048×1536 piksel çözünürlüğü tercih edildi. 9,7 inç’lik bir ekran için bu tip bir piksel çözünürlüğü fazlasıyla keskin ve yeterli. Buna karşın iPad Pro 9,7’nin 264 ppi’lik piksel yoğunluğu ise sadece normal kullanıcıları tatmin edebilir. Üst seviye akıllı telefon kullanan kullanıcılar , 401 ppi değerinde olan iPhone 6S Plus ve 534 ppi değerinde olan Samsung Galaxy S7 Edge ile kıyasla, iPad Pro 9,7’nin piksel yoğunluğu kesinlikle bir avantaj değil.
True Tone farkı
Apple bu yüzden olsa gerek iPad Pro 9,7’nin kontrast değerini yükseltti. 924:1 kontrast değerine sahip iPad Air 2 ile kıyasla 1083:1’lik bir kontrast değeri gösteren yeni iPad Pro, 5111 Candela’lık parlaklık değeri ile güneşli ortamlarda bile rahat bir kullanım sunuyor. Bu üründe beğendiğimiz bir özellik, oldukça keskin bir ekran ile birlikte canlı, yüksek kontrastlı ve gerçekçi bir renk dağılımına sahip olması. Dolaysıyla yansımaz bir ekrana sahip olan iPad Pro 9,7, yüksek renk doğruluğu ekranı ile grafik tasarım işi ile uğraşan kişilerin de ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.
Apple’ın True Tone olarak adlandırılan yeni ekran teknolojisi, iPad Pro 9,7’ye büyük bir katkı sağlıyor. True Tone sayesinde, ekranda bulunan sensorler yardımıyla, ortamın ışık yoğunluğu hesaplanıp ekranın arka aydınlatması ve renk sıcaklıkları dinamik olarak ayarlanıyor. Örneğin loş ışıklı ortamlarda, gözlerin daha az yorulmasını sağlamak için, ekranın mavi renk değerleri düşürülüyor. Aynı teknoloji, iOS 9.3 işletim sistemine sahip Apple cihazlarda Night Shift adı altında kullanılıyor.
Yazının devamını okumak için buraya tıklayın