40 yıllık profesörü 'Peygamber torunuyum' diye kandırmış

Fadıl Akgündüz’ün Akgündüz'ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte Caprice Gold ve Maldivler projelerinde devre mülk satışı yaparak yurttaşları dolandırdığı iddiasıyla yargılandıkları davanın 16. celsesi dün görüldü. Şikâyetçiler arasında yer alan kardiyolog Prof. Dr. Ali Bayram, “İnsanlar bana ‘sen eğitimli insansın nasıl kandın’ diyor. Bu yükün altında eziliyorum. Fadıl Akgündüz, ‘Ben evladı resulüm’ dedi. İnandım. Bir Müslümanın bizleri istismar edeceğini düşünmedim” dedi.

Seyhan Avşar /Cumhuriyet

İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz ve çok sayıda müşteki katıldı. Duruşmada mağdur beyanları alındı.

‘Vergi borcu çıktı’

Mağdurlar arasında yer alan kardiyolog Prof. Dr. Ali Bayram 40 yıl boyunca millete hizmet ettiğini söyleyerek, “Tüm birikimim bir arsam ve yazlığımdı. Caprice Gold projesinden arsam ve yazlığıma karşılık 4 adet devremülk aldım. 16 ay kadar aylık 5 bin 500 TL. kira geliri ödediler. Bunun dışında herhangi bir ödeme yapılmadı” dedi. Yazlık ve arsasın satışının gerçek fiyatının çok altında bir fiyattan gösterilmesi üzerine kendisine vergi borcu çıktığını da aktaran Bayram, “Şikâyetçiyim. ‘Ben peygamber torunuyum’ demesine inandım” diye konuştu.

‘Bizi mağdur etti’

Asgari ücretle çalışan mağdur Ali Göz ise 2014 yılında Caprice Gold projesinden iki devremülk aldığını söyleyerek, “Aylık kira bedeli olarak bin 100 TL. bana ödenmesi gerekiyordu. Ancak sadece iki ay ödendi. Asgari ücretle çalışan bir işçiyim. Sözünde durmadı. Bu dünyada ve ahirette Allah’a havale ediyorum. 3 günlük dünyada bizi mağdur etti. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

‘Çocuklarımın hakkıydı’

Mağdur Nigar Nezirler ise devremülk alırken Fadıl Akgündüz ile konuştuğunu söyleyerek, “Kendisine ödediğimiz paranın çocuklarımın hakkı olduğunu söyledim. Sadece birkaç ay kira aldım. Şikâyetçiyim” ifadelerini kullandı.

‘Adalete ve hukuka uygun değil’

Söz alan Caprice Gold Mağdurları Derneği Başkanı Talip Metahanoğlu’nun avukatı Yaşar Metahanoğlu ise proje kapsamında 10 bin 857 hisse satışının yapıldığını anımsatarak, “5 bin mağdur var. Fadıl Akgündür dolandırdığı insanların mağduriyetini telafi etsin diye tahliye edildi. Ancak mağduriyeti gidermedi. Hatta mal kaçırma yoluna gitmiştir. Mal varlıklarına ve hesaplarına tedbir konulmasını istiyoruz. 5 bin kişiyi mağdur eden bir kişinin bizler gibi elini kolunu sallayarak gezmesi hukuk ve adalete uygun değildir” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Akgündüz’ün tutuklanması yönündeki talepleri reddederek duruşmayı erteledi.