Yaşlanmayı geciktiren 10 yiyecek
Anti-aging etkisi olan 10 yiyecek...
cumhuriyet.com.tr
Siyah çikolatada bulunan kakao, kırmızı şarapta bulunan antioksidan içeriğin neredeyse iki katına sahiptir. Yeşil çaya nazaran ise bu rakam üç katına yakındır. Siyah çikolata; kalp sağlığını korur, kan basıncını düzenler ve yaşlanmaya bağlı unutkanlığı engeller.
Avokadoda bulunan maya hücresi oldukça fazla demir içerir. Bu da kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürür. Bunun yanısıra avokado yağı saç ve cilt parlaklığı sağlar.
Ceviz ve ceviz yağı kan basıncını düşürür. Bunama (demans alzaymır) riskini azaltır. Beyin fonksiyonları için çok önemli bir etkisi vardır.
İçeriğindeki nitrik oksit ile endotel hücrelerin oluşumunda etkilidir. Göğüs ve prostat kanseri risklerini azaltır. Özellikle nar tohumu yağı, yaşlanmayı önleyen bir etkiye sahiptir.
Protein, lif, folik asit, magnezyum, potasyum ve daha pek çok mineralle barbunya sağlık açısından önemli bir yerdedir. İyi bir antioksidandır ve yaşlanmayı geciktirir.
Bağışıklık sistemine büyük ölçüde katkısı olan brokoli hem detoks etkisine sahiptir hem de yaşlanmayı önler.
Kırmızı lahana, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonlarının korunması için faydalıdır. Kanserden koruyucu etkisi de vardır.
Tarçın hücreleri yeniler ve büyüme hormonunu etkiler. Diabet ve kalp hastalıkları riskini düşürür, şekeri dengeler ve iyi bir antioksidandır.
Yabanmersini C Vitamini ve potasyum içerir, aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Kısa süreli hafızanın kuvvetlenmesinde çok etkilidir. Günde bir bardak yabanmersini suyu içmek hayatınızı tamamen değiştirebilir.
2006 yılında yapılan bir araştırmada sarımsağın antioksidan etkisi ve kalp ve beyin sağlığındaki önemli etkisi kanıtlandı.