Türkiye’nin en güzel tatil bölgeleri
Türkiye'nin en güzel tatil beldelerini sizin için derledik. Detayları yazımızda!
cumhuriyet.com.tr
Kalsiyum tortularının sularla çökmesiyle kayalara beyaz rengini veren Pamukkale, Denizli yöresinin en güzel bölgelerinden. Yakınlarında Hierapolis ve Laodikea antik kentleri de bulunuyor.
Nevşehir yöresinde bulunan peri bacaları ülkemizdeki dikkat çekici oluşumlardan biri. Volkanların lav ve kül tabakaları aşınma ile "peri bacaları" formuna gelen bölgede, Orta Bizans Dönemi'ne tarihlenen eserler de görülebilir.
Muğla ili Fethiye bölgesinde bulunan etrafı dik kayalıklarla örülü, ismini 80’den fazla kelebek türünün burada barındırmasından alan vadi, kaplan kelebekleriyle de ünlü. 1995'te birinci derece SİT alanı olan bölge özellikle botanikçi ve entomologların dikkatini üzerine çekmekte. Ziyaretçileri ise genelde ağaç ev ve çadırlarda kalıyor.
Trabzon ili, Maçka ilçesi, Altındere'de yer alan Sümela Manastırı M.S. 365-395 yılları arasında inşa edilen bir Bizans yapısıdır. Mimarisi ve konumu gereği oldukça dikkat çeken manastırda her yıl Ağustos ayında geniş katılımlı şenlikler düzenlemektedirler.
İshak Paşa Sarayı Ağrı, Doğubayazıt'ın 5 kilometre uzağındır. 116 odalı sarayda türbe, cami, surlar, iç ve dış avlular, divan ve harem salonları, koğuşlar bulunur. 1776-1798 yılları arasında Bayazıt’ta sancak beyi olan İshak Paşa şehrin doğusundaki bir tepeyi yontma taş ile çevirterek içerisindeki İshak Paşa Camii, Saray, Hamam, Külliye medresesi ve diğer bölümlerini yaptırmıştır.
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi, Behramkale köyünde bulunan Assos, Lesbos adasından gelen göçmenler tarafından M.Ö. 6. yüzyılda kuruldu. Üst tarafta bulunan Assos Athena Tapınağı türünün en önemli örneklerindendir olan ve mutlaka ziyaret edilmelidir.
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde eski Kommagene Krallığı’na bağlı bu milli parkta tanrı heykellerleri dikkat çeker. Aynı zamanda güneşin doğuşunu izlemek için çok sayıda insan bu bölgede gecelemektedir.
Marmaris, Orhaniye'de yer alan Kızkumu kıyıdan başlayıp denizin 640 metre içine giren bir yoldur. Yoldan çıktığınızda denizin derinliği artar ve aslında suyun içindeki bir tepenin zirvesinde yürünür. Oluşumu hakkında birden fazla efsane bulunmaktadır.