Toksinlerden bu yiyeceklerle arının

Farkı göreceksiniz...

cumhuriyet.com.tr

Farkı göreceksiniz... Domates: Organik domates zamanında tüketildiği zaman iltihap oluşumunu önlüyor. Potasyum, likopen ve bol A vitaminine sahip olan domates, toksinlerden arınmada çok güçlü bir silah.

Elma: Toksin atıcı, güçlü bir lif kaynağına sahip olan elma sindirim sisteminin toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Muz: Vücutta toksin üretimini azaltan muz, kolesterolü düşürmesi konusunda da oldukça başarılı bir meyve.

Portakal: Antioksidan ve C vitamini yönünden zengin olan portakal, hem gribal enfeksiyonlardan korunmak hem de karaciğeri güçlendirmek için ideal bir meyve.

Su: Hayattaki en önemli kaynaklarımızdan birisi de sudur. Sağlığa faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz su, derinin nem oranı artırır ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Pancar ve Havuç: İyi bir antioksidan olan beta karoten ve C vitamini bakımından çok zengin olan pancar ve havuç, çok güçlü bir toksin temizleyici.

Ceviz: Omega 3 içeren ceviz, arjinin ile karaciğeri koruma özelliğine de sahip.

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Önemli beta karoten kaynakları olan yeşil yapraklı sebzeler toksinlerin vücuttan atılmasında büyük bir öneme sahip.

Enginar: Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan enginar aynı zamanda karaciğer detoksunda da oldukça etkili.

Brokoli: Kanser riskini azaltan brokoli, mineral ve vitamin oranları açısından oldukça yüksek olmasının yanı sıra vücudu toksinlerden arındırma özelliğine sahip.

Somon: İçerdiği Omega 3, beyin ve kalbi korur. Aynı zamanda karaciğer dostudur.

Ispanak: Zengin magnezyum içeriğine sahip ıspanak, çok güçlü bir toksik madde temizleyicidir.

Limon ve Greyfurt: C vitamininden zengin olan bu meyveler, vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, mide ve bağırsaklar üzerinde de etkisi vardır.

Yeşil çay: Yüksek oranda antioksidan içerir, kalp sağlığını destekler, sindirime yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırır.

Yulaf: Yulaf kolesterolü düşürmesinin yanı sıra bağırsak sağlığı için de oldukça önemli.

Sarımsak ve Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak ve soğan, sindirimi harekete geçirir, vücuttaki fazla suyu atar ve toksinlerin karaciğerden atılmasına yardımcı olur.

Kuru erik: Vücuttan toksin atma özelliğine sahip.

Avokado: İçeriği sayesinde karaciğere zarar veren toksinlere karşı oldukça etkilidir.

Nar: Antioksidan bakımından zengin olan nar, kan basıncını dengeleyerek, damarları korur.

Brüksel Lahanası: Vücudu toksinlerden temizler.