Taze sıkılmış meyve sularının faydaları
Hastalıklardan korunmak için taze sıkılmış meyve suyu içmek gerekiyor.
cumhuriyet.com.tr
Taze sıkılmış meyve sularının konsantre meyve sularından çok daha faydalıdır. Konsantre meyve suları vitamini olmayan şekerli içeceklerdir.
Kış aylarında hastalıklardan korunmak için vitamini bol olan besinleri tüketmek gereklidir.
Kalori ve yağ yakmada ayrıca metabolizmayı hızlandırmada oldukça etkilidir. İngilizler sabah kahvaltılarında greyfurtu ortadan ikiye bölüp üzerine toz şeker serpip kaşıkla yerler. Dişeti kanamalarında da oldukça etkilidir. Nikotinin vücuttan atılmasını ve sigara içme isteğini azaltır. İlaçların etkilerini arttırma özelliği mevcuttur. Tansiyon düşürücü özelliği vardır.
İçerisindeki B vitamini nedeniyle cildin ve saçların güzelleşmesine katkı sağlar. Son zamanlarda diyet yapan kişiler ananas yemenin ya da suyunu içmenin zayıflamalarında etkisi olduğunu belirtmektedirler. Mide ve bağırsakları temizleme özelliği vardır.
Domates tam bir sağlık deposudur. Eklem ağrılarınızdan tutun mide ağrısı / yanması ve gribe kadar her türlü hastalığın doğal ilacıdır. Bol miktarda C ve E vitamini içermektedir. Kan basıncını düşürür, vücudun su tutmasını engeller ve bağırsakların düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar.
Tok tutma özelliği ile bilinen elma diyet yapan kişilerin vazgeçilmez meyvesidir. Elma suyunda bol miktarda C ve E vitamini bulunmaktadır. Bunun yanı sıra elma suyundaki antioksidan maddelerin cilt sağlığına büyük katkısı vardır
İçerisindeki A vitamini gözlere çok faydalıdır, aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir ve doğal bir antioksidandır.Tedavi edici özellikleri çoktur, diğer sebzelerin suyu ile olan uyumu açısından büyük bir sağlık deposudur. Kansere yol açacak olan birçok zararlı maddenin vücudumuzdan atılmasını kolaylaştırır ve yaşlanmayı geciktirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar. Bir bardak nar suyunda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunmaktadır. Kolesterol düşürücü ve düzenleyici etkisi ile kalp dostudur.
Portakal suyu içerisindeki C vitamini sayesinde bizleri soğuk algınlığından korur. Bu tarz sıkılmış meyve suları taze olarak tüketilmelidir. Portakal C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da zengin. Yapılan bir araştırmaya göre portakal suyunun içerisindeki potasyum ve magnezyum kalp krizinden korumaktadır.