Tavuk dönerde ölüm tehlikesi

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, tavuk dönerin iklim iklim çok tehlikeli olabileceğini belirterek, "Tavuk döner, bir şişin ortasında akşama kadar beklediği zaman rengi değişir ve bakteri üretir. Tavuğun zehirlemesi insanı ölüme götürür" dedi.

DHA

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, tavuk dönerin iklim iklim çok tehlikeli olabileceğini belirterek, "Tavuk döner, bir şişin ortasında akşama kadar beklediği zaman rengi değişir ve bakteri üretir. Tavuğun zehirlemesi insanı ölüme götürür" dedi.

Osman Yardımcı, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle 'tavuk döner' olayının ortaya çıktığını belirtti. 2 liraya tavuk döner satılmasını eleştiren Yardımcı, "Tavuğun göğsünün kilosu 13 lira. Bugün 100 gram tavuk döner ve üzerine de ayran verdiği zaman 1.80 TL eder. 50 kuruş da ekmek, 2.30 TL. Peki kaça satıyorlar. 2 TL'ye satıyorlar. Peki bunun 30 kuruşu nerede Ne var bunun içinde Vatandaşların alım gücü az ama sağlık o kadar ucuz değil. Tavuk döner diye bir şeyin olmaması lazım" dedi.

Döner ustaları ise denetim mekanizmasının yeteri kadar işlemediğini belirtti.