Sofra Düzeni Nasıl Olmalı?

Sofra Düzeni Nasıl Olmalı?

cumhuriyet.com.tr

Masanın üzerine ütülenmiş bir örtü serin.

Tabakların arasına aynı mesafeyi bırakarak yerleştirin. En altta büyük ve düz olan yemek tabağı, onun üzerine ana yemek tabağı ve en üste çorba kâsesi gelecek şekilde yerleştirilmeli.

Peçeteleri yerleştirin. Eğer masanız geniş ve yeteri kadar yer var ise peçetelerinizi çatallarınızın sol tarafına masa örtünüzün üzerine koyabilirsiniz. Masanızda yeteri kadar yer yok ise çatalların altına yerleştirebilirsiniz.

Tabağın soluna dıştan başlayarak sırayla balık servis çatalı, et servis çatalı, salata servis çatalını; tabağın sağına soldan başlayarak sırayla salata servis bıçağı, et servis bıçağı, balık servis bıçağı, çorba kaşığı, deniz mahsulü bıçağını; tabağın üst tarafına aşağıdan başlayarak kahve-çay kaşığı, tatlı çatalını yerleştirin.

Bardakları Yerleştirin. Tabağın sağ üst köşesine bıçağın hizasına su bardağını yerleştirin. Hemen yanına kaşığa doğru şarap bardağını koyun. Şarap bardağının hemen yanına da çay-kahve fincanını koyarak bardak yerleştirme işinizi tamamlayınız.

Tuzluk ve baharatlıklarınızı masanın ortasına tüm misafirlerinizin ulaşabileceği bir yere yerleştirin.

Son olarak masanızda mutlaka bir çiçek bulundurun.