Selülit detoksu

Selülit detoksu

cumhuriyet.com.tr

Selülitler her mevsimde, en çok da yaz mevsiminde canımızı sıkar. Selülit, deri altında yer alan yağ dokularının su ve tuz tutarak şişmesi ve şekillerinin bozulmasıyla oluşur. Etkili bir detoks programıyla, kâbus olan selülitlerden kurtulabiliriz.

Selülitin önüne geçmenin en etkili kurallarından ilki, yeteri kadar su içmektir. Vücudumuza yetecek miktarda su içerek, düzgün bir dolaşım sağlayabiliriz.

Gün içinde aşırı miktarda tüketilen çay, kahve ve asitli içecekler, içerdikleri kafein nedeniyle selülite neden olabilir. Bu nedenle mümkün olan en az miktarda tüketmeye özen göstermeliyi

Beslenme alışkanlığımızda, gereğinden fazla tuz tüketimi de selülite davetiye çıkarır. Günlük ihtiyacımızın dışında fazla tuz tüketmememiz gerekir.

Gereksiz kalori olan ve besin kalitesi düşük beyaz şeker tüketimi hem kilo almaya hem de selülite neden olur. Bu sebeple tüketilen şeker miktarı en az seviyede tutulmalıdır.

Selülitlerden korunmamızın bir diğer yöntemi de, besinleri pişirme tarzımıza dikkat etmektir. Örneğin; kızartma ve kavurma gibi yanmış yağ içeren besinler, selülit oluşumunu kolay hâle getirir. Bu tip pişirme yöntemleri yerine ızgara, haşlama ve fırında pişirme tercih edilmelidir.

Fazla alkol tüketimi de dolaşımda bozulmalara neden olur ve selülit oluşumunu hızlandırır. Bu sebepten dolayı, haftada maksimum 3 gün ve günde 1-2 kadehten fazla alkol alınmaması gereklidir.

Genel olarak tüm vücuda ve organlara, sayısız zararı bulunan sigarayı da unutmamak gerekiyor. Sigara, vücuttaki oksijeni azalttığı için, selülit oluşmasına katkıda bulunuyor.

Selülitle mücadelede en büyük yardımcımız, kesinlikle egzersizdir. Düzenli egzersiz veya haftada üç kez yapılacak orta tempolu yürüyüşler selülitleri hayatımızdan çıkarmamıza yardımcı olur.

Gün içerisinde 2 fincan yeşil çay içerek, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabiliriz. Yeşil çay, yağların yakılmasına da faydalı olduğu için, selülitle savaşımızda en büyük destekçilerimizden birisidir.