Seks İşçileri Müzesi açıldı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ''Red Light Secrets''da (Kırmızı Fener Sokağı'nın Sırları) Seks İşçileri Müzesi açıldı.

cumhuriyet.com.tr

Müzenin kurucusu, seks işçilerinin haklarını savunan "Geisha Derneği.

Seks işçilerinin hangi koşullarda çalıştığını göstermek amacıyla açılan müze, turistleri "seks işçilerine saygı" konusunda eğitmeyi hedefliyor.

Video donanımlı odada, Amsterdam'daki "Red Light District" ya da diğer adıyla "Kırmızı Fener Sokağı"ndaki bir vitrinin ardında müşteri bekleyen seks işçisinin yaşamı canlandırılıyor.

Kendisi de uzun yıllar seks işçisi olarak çalışan Geisha Derneği Başkan Ilona Stakelborough, Kırmızı Fener Sokağı'nı ziyaret eden turistlerin, burada çalışan kadınlara yönelik davranışının her zaman "özenli" olmadığını düşünüyor.

Stakelborough: "Bir kadın, yarı çıplak halde vitrinde oturmaya karar vermişse, bu sizin ona saygısız yaklaşmanız için davetiye değildir."

Müzenin düzenleyicilerinden Melcher de Wind'e göre, birçok ziyaretçi için, burada gördükleri şeyler "şoke edici". De Wind, "Seks işçisi kadınların nasıl bir ortamda çalışmak zorunda olduklarını görüyorlar" diyor.

Tek kişilik yatak, bir kasetçalar, sıcak havalar için vantilatör, ayna ve oyuncak bebekler.

Müzenin bir odası da, "itiraf duvarı" olarak düzenlenmiş. Ziyaretçiler, "seks sırlarını" bu duvara yazabiliyorlar.