Sarıkamış Şehitleri'nin kardan heykelleri yapıldı

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği 99. yılında "Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinlikleri kapsamında Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, kardan şehit heykellerini tamamladı.

cumhuriyet.com.tr

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, yaptığı açıklamada, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 30 kişilik ekibin bir hafta süren çalışmaları sonunda kardan şehit heykellerinin tamamlandığını söyledi.

Kardan heykellerin yapımı için Sarıkamış Belediyesi ekiplerince 100 kamyon kar taşındığını belirten Gürbüz, "Öğrencilerimiz bir hafta boyunca sıfırın altından 15 derecede kar üzerinde çalışarak şühedaya bir vefa borcu anlamında kar üzerine muhteşem şehit figürleri yansıttılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.

Arkadaşlarımız son rötuşlarla çevre düzenlemesini yapıyorlar. Program kapsamında 4 Ocak Cumartesi günü kardan şehit heykellerinin açılışını yapacağız" diye konuştu.

Kardan heykellerin yapımında çalışan öğrencilerden Seher Komasor da okul olarak bu işi yapmanın kendileri için onur verici olduğunu anlatarak, "90 bin şehidimiz için geldik. Bazı okullar şehitlerimizi farklı şekillerde anıyor. Hiçbir okul bizi gibi anmıyor, biz heykel yapıyoruz. Soğuğa rağmen çalışmalarımızı sürdürdük" dedi.

Öğrencilerden Ozan Barış da şehitleri unutturmamaya çalıştıklarını, zevkli ve vicdan rahatlığı ile Türkiye'de sadece okul olarak kendilerinin bu işi yapmalarının gurur verici olduğunu söyledi.

Bu arada öğrencilerin yaptığı kardan heykellerin yanına gelen küçük bir çocuğun, öğrencilerin yaptığı temizlik çalışmasına destek vermesi ilginç görüntü oluşturdu. Kayak merkezindeki bazı vatandaşlar ise şehit heykellerini cep telefonlarına kaydetmeyi ihmal etmedi.