Saçların uzamasını sağlayan besinler

Saçları sağlıklı uzatan besinler ve faydaları...

cumhuriyet.com.tr

Ceviz: Saçları besliyor ve daha küvvetli olmalarını sağlıyor. İçeriğinde bulunan biotin saçların daha canlı olmasını ve gürleşmesini sağlıyor. E vitamini açısından zengin olan ceviz, saçların dökülmesini engelliyor.

Ispanak: Yumurta gibi saç köklerine oksijen taşıyor. Saçların daha kuvvetli olmasını sağlıyor. Demir sayesinde saçları besliyor.

Domates: Saçları içten besler ve parlaklık verir.Likopen bulunduran domates saçların sağlıklı olmasına yardım eder. Saçların daha kolay uzamasına yardım eder.

Balık: Saçları daha canlı yapar. Yağlar sayesinde saçları besler. Saçların daha parlak olmasını sağlar.

Turunçgiller: Saç yapısını güçlendirir. Saçların kırıklarını önler. Yüksek C vitamini olduğu için saçların çabuk uzamasını sağlar.

Yumurta: Saçların çabuk uzamasını sağlıyor. Protein bulunduğu için saçları besliyor. Saç köklerine oksijen taşımaya yardım ediyor.

Patates: Saçların uzamasına yardım eder. A vitamini bulundurduğu için saçları besler. Saçlara parlaklık verir.

B-7 Vitamini: Saçlarn çok hızlı uzamasını sağlar. Saçlara parlaklık verir. Saçları besler.

B-3 Vitamini: Saç derisini besler ve gürleşmesini sağlar. Saç dökülmesini engeller.

Tavuk : Saçların kırılmasını önlüyor. Yüksek protein içerdiği için saçları besliyor. Saça parlaklık verir ve daha gür olmasını sağlar.

Somon: D vitamini açısından zengin olan somon saçların uzamasına yardım ediyor. Saçlara parlaklık veriyor. Saç gelişimine destek

Yeşil biber: Saçların kırılmasını önler. Saçların çabuk uzamasını sağlar. C vitamini sayesinde saçları besler.

Kereviz: Saçların daha sağlıklı olmasını sağlar. Saç derisini besler. Saç dökülmesini engeller.

Havuç: Saçların kırılmasını önlüyor. Saçların çabuk ve hızlı uzamasını sağlıyor. Yüksek derecede A vitamini içerdiği için saçları besliyor.

Brokoli: Saçlarn daha parlak olmasını sağlar. C vitamini barındığı için saçları besler. Saçları güçlendirir ve gürleştirir.

Kırmızı et: Saçların daha çabuk uzamasını sağlar. Saçları kuvvetlendirir. Saç dökülmesini önler.