Reza Zarrab kimdir?

İstanbul'da yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, 20 şirketin mal varlığına ihtiyati tedbir kararı alındığı iddia edildi. Bu şirketler incelendiğinde ise ise 6 şirketin, Reza Zarrab'ın üzerine olduğu ortaya çıkıyor.

cumhuriyet.com.tr

Zarrab, magazinde Günel’in saldırıları bitmeyince, “Ebru Hanım’a tapıyorum. İlişkimin içeriği ile ilgili konuşmak aldığım terbiyeye yakışmaz. Ama gelinen nokta maalesef beni bu hale getirdi” dedi.

Türk vatandaşlığına geçen Zarrab'ın adının ise şirket kayıtlarında Rıza Sarraf olarak geçtiği dikkatlerden kaçmıyor. Zarrab'ın 6 şirketi incelendiğinde ortaya 35 milyon 500 bin TL sermayeye sahip oldukları görülüyor. Şirketlerde ise Sarraf ya çoğunluk hisselere sahip ya da tek başına şirketin hakimi.

İşte o şirketler: Are Havacılık 15 milyon Volgam Gıda 500 bin Royal Denizcilik 5 milyon Royal Holding 5 milyon Safir Altın 5 milyon Cameron Denizcilik 5 milyon

Zarrab, yaşı daha 30 olmadan servetine servet kattı. İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Reza Zarrab, operasyonun kilit isimlerinden biri... İşte Reza Zerrab kimdir sorusunun cevabı...

Türkiye onu Ebru Gündeş’le evlenmesiyle tanıdı. Bakü doğumlu 29 yaşındaki Zarrab, 5 yıldır Türkiye’de çeşitli işler yapıyor.

Zengin bir ailenin çocuğu olmasından dolayı küçük yaşlardan itibaren ticaret ile uğraşmaya başladı ve öğrendiği şeyler ile ailesinin servetine servet kattı. Armatörlük, kuyumculuk, petrol ticareti gibi işlerle uğraşan ünlü iş adamı Ebru Gündeş ile evlidir.

Bu kadar sengin olmasının en büyük sırrı altın piyasasını çok iyi bilmesi ve yatırımlarını altın üzerinden gerçekleştirmesidir.

Hüseyin Zarrab’ın oğulları Reza ve Muhammed Zarrab tarafından İstanbul’da kurulan “Royal Denizcilik ve Endüstriyel Makine Sanayi Ticaret A.Ş.” adlı şirketi 27 Ekim 2011 tarihli Ticaret Sicili gazetesine göre ‘altın’ işlerini de yapmak için ismine bir ek yaptı.

Şirketin yeni ismi bu tarihten itibaren “Royal Denizcilik Endüstriyel Makine ve Kıymetli Madenler Sanayi Ticaret A.Ş.” olarak değiştirildi. Reza Zarrab’ın daha önce de İstanbul’da bir kuyumculuk şirketi bulunuyordu.

Bu yılın başında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Dubai’ye giden bir gruptan şüphelenen polis, çantalarda uyuşturucu ararken piyasa değeri 30 milyon dolar olan 320 külçe altın buldu. Altınların sahibinin ise yine Zarrab olduğu ortaya çıktı. Kuryeler altının yasal yollarla ihraç edildiğini belirtip ellerindeki beyannameyi polise gösterince altınlar geri verildi.

Reza Zarrab, bugün 6 farklı bölgede 4 ofis ve 120 broker aracılığı ile çalışan Safir Altın ile birlikte Royal Holding 8 firması ile 10 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. 2013-2015 aralığında ise turizm, enerji, petrokimya, madencilik ve bilişim sektörlerinde yatırım yapmayı planlıyor.

Zarrab, daha önce İbrahim Tatlıses'e de beste verdi. Zarrab, Gündeş’ten önce de birlikte olduğu Azeri şarkıcı Günel’le olaylı bir şekilde ayrılmasıyla magazin basınında yer almıştı.