Muhteşem Yüzyıl'da hadım sahnesi

Muhteşem Yüzyıl dizisinin dün akşamki bölümünde geceye Hadım harem ağası Sümbül Ağa'nın gözyaşları damgasını vurdu.

cumhuriyet.com.tr

Muhteşem Yüzyıl dizisinin dün akşamki bölümünde geceye Hadım harem ağası Sümbül Ağa'nın gözyaşları damgasını vurdu.

Sümbül Ağa aşık olduğu hatunun casus olduğu ortaya çıkınca kendi elleriyle zehirler.

İşte bundan sonra Sümbül Ağa kaybolan çocukluğunu ve nasıl hadım edildiğini Hürrem Sultan'a anlatır.

Keşişler tarafından çocukken kaçırılan kaçırılan Sümbül Ağa Köle tacirlerin tarafından hadım edilerek Osmanlı'ya satılmış. Sümbül Ağa'nın hüzünlü hadım hikayesi Osmanlı'da hadımı bir kez daha akıllara getirdi.

Aslında bilinenin aksine Osmanlı'da hadım etmek yoktu, Hadım etmenin büyük günah sayıldığı İslam dininde İmparatorlukta köle tacirlerinden hadım edilmiş köleler satın alınırdı.

Ak ve Kara ağalar olarak ikiye ayrılan hadım erkeklerin sayısı ilk başta 20 iken son zamanlarda sayısı 100'e kadar ulaşmıştır.İlk zamanlarda Beyaz ırktan seçilen hadım ağaları daha sonra siyah ırktan seçilmişlerdir.

Haremde hizmet görecek ağalar için pek çok şekilde hadım şekli vardı fakat en çok tercih edileni Muhteşem Yüzyıl dizisinde gösterildiği gibi orak biçimli bir bıçakla testislerin ve penisin tamamen kesilmesiydi.

Tamamen kesilen penis yeri dağlanır ve yerine gümüş bir çubuk sokulur hadım edilen kişinin sağlığı bir kaç gün takip edilirmiş.

Bazı belgelere göre sadece testisi kesilen ya da sperm üretmesini engelleyen yöntemler de uygulanmış. Hadım işlemi sadece Osmanlı'da değil Uzak doğu ve Mısır saraylarında da uygulanıyormuş.

Harem'de cinsel organı tamamen kesilmiş olsa bile erkekler kadınlarla gönül ilişkisine girmişler.

Cinsel organı olmayan hadım ağalarının vibratör benzeri yapay cinsel organlarla dahi ilİşkiye girdikleri hatta evlendikleri bilgileri tarih sayfalarında ve minyatürlerde yer alıyor.