Lüleburgaz'dan İstanbul'a yürümeye başlayan Şişecam işçileri dayanışmaya çağırdı
Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasından atılan ve direnişe geçen 90 işçi, 'İş, aş, adalet' talebiyle Şişecam Genel Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti.
cumhuriyet.com.tr
Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasından atılan ve direnişe geçen 90 işçi, 'İş, aş, adalet' talebiyle Şişecam Genel Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti.
Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve direnişe geçen 90 işçi, “İş, aş, adalet” talebiyle Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne doğru yürüyüşe başladı. Cam işçileri 90 işçinin Trakya’da bulunan fabrikalarda işbaşı yapana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. İşçiler, başta cam işçileri olmak üzere herkesi dayanışmaya çağırdı.
İşten atılan cam işçilerinin yürüyüşünden önce yüzlerce kişi cam işçilerinin direniş çadırının etrafında bir araya geldi. Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan işçilerin sözcüsü Aydın Şahin, bugüne kadar kendilerine destek veren her kuruma ve Lüleburgaz halkına teşekkür etti. Desteklerin devam etmesini istediklerini ifade eden Şahin, “Arkamızda halk olduğu sürece kazanacağız” dedi.
Öğle saatlerinde çadır önünden başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşte sık sık “Direne direne kazanacağız”, “90 işçi dönecek bu iş bitecek”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı.
İlk gün 10 kilometre yürüyecek olan işçiler, Lüleburgaz Belediyesinin temin ettiği çadırlarda kalacak. Beslenme ihtiyaçları ise belde ve ilçe belediyeleri tarafından karşılanacak.
‘EVLATLARIMIZI, EŞLERİMİZİ GERİ ALSINLAR’ Günlerdir çoluk çocuk direniş çadırında olduklarını belirten bir işçi yakını, “Sendika şimdiye kadar aidatları kesti ama şimdi işçinin yanında değil. İşçi adaleti kendi arıyor. Bu işçiler mutlaka işlerine geri dönecek” dedi.
İşten atılan cam işçilerinin en büyük destekçisi kadınlar İşten çıkarılan 90 kişinin emeklerinin karşılığını istediklerini ifade eden bir işçi yakını da “Sonuna kadar onların arkasındayız. Hiçbir direnişte kadın olmazsa o direniş kazanılmaz” diye konuştu. Eşinin 25 yıldır Şişecam’da çalıştığını ifade eden bir kadın da “İşimizi geri almak için, iş aş adalet için yürüyoruz” dedi. 60 yaşında olduğunu belirten bir kadın da “Benim oğlum çıkarıldı. Ben 17 gündür buradayım. Bizim evlatlarımızı geri alsınlar, biz bunu istiyoruz. Haksızlığa uğradık ve yürüyüşe geçiyoruz” diye konuştu.