Kuşburnu C vitamini deposu

Kuşburnu meyvesinin soğuk algınlığı, grip, eklem romatizması, sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilt için şifa deposu olduğu bildirildi.

cumhuriyet.com.tr

"Gülgiller ailesinden bu küçük kırmızı renkli meyve, limona göre 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor" dedi.

C vitamininin soğuk algınlığı, nezle, grip ve diğer ateşli hastalıklara karşı vücut direncini ve bağışıklığı artırarak hastalıklara karşı koruduğuna dikkati çeken Akgün, "Sonbahar aylarında her an kapımızı çalabilecek soğuk algınlığına karşı vücut direncimizi artıracak kuşburnunu soframızdan eksik etmemeliyiz.

Akgün, yapılan araştırmalarda kuşburnu meyvesinden hazırlanan prepatların kullanımının eklem romatizmasına iyi geldiğinin kanıtlandığını vurgulayarak, şunları söyledi

Ayrıca kuşburnu meyvesinin ve tohumlarının gastrik ülser ve gastrik mukoza iltihaplarını önlediği,

" Kuşburnu çekirdeklerinde bulunan gama linoleik asit maddesi cilt için çok faydalı. Bu yağ cilde canlılık kazandırdığı gibi güneş yanıklarında da etkilidir.

Kuşburnu yağı dünya kozmetik sanayinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

şeker hastalığı, ishal ve gut hastalığına iyi geldiği, kanı durdurucu, ağız, diş, baş ve kulak ağrılarını tedavi edici özellikler taşıdığı bilinmektedir."

"C vitamini kaybı olmaması için taze olarak veya çayı demlendikten sonra hemen tüketilmelidir.

Marmelat veya diğer işlem görmüş ürünlerde C vitamini kaybı fazladır.

C vitamini çabuk bozulan bir vitamin olduğundan kuşburnu sıkıca ağzı kapanmış kaplarda,güneş görmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir."