Kepler 452B'nin Dünya ile benzerlikleri... Yer çekimi 2 kat fazla canlılar bodur olacak

Kepler 452B'in Dünya ile benzerlikleri... Yer çekimi 2 kat fazla canlılar bodur olacak

cumhuriyet.com.tr

Bir yılı 385 gün olan, dünyanın 1.6 katı büyüklüğünde, kendi yıldızına uzaklığı dünyanın güneşe uzaklığının hemen hemen aynısı olan yeni bir gezegen Kepler 452b keşfedildi.

Gezegendeki yerçekimi de dünyanın yaklaşık iki katı. Yani burada yaşam varsa canlılar bize göre yere yakın kalın veya çok bacaklı olabilirler. Bitkiler için de aynı şeyler geçerli.

Bizden 1400 ışık yılı uzakta. Dünya ile Plüton arası yaklaşık 4.5 ışık saati. İnsanoğlunun bugüne kadar ürettiği en hızlı giden uzay aracı New Horizons bu süreyi 10 yılda geçti. Dolayısıyla şu anda Kepler'e ulaşmak imkansız gibi görünüyor.

Kepler 452b'nin sistemindeki yıldız, yani Kepler'in güneşi, bizim güneşimizden 1.5 milyar ışık yılı daha yaşlı. Yani 6 milyar yaşında.

Dünyadan 1.5 kat daha büyük.

Yörüngesi dünyadan daha büyük olduğundan bir yılı 380 günde tamamlıyor.

Kepler 452b'de yaşamın oluşması için gereken mineraller varsa, Nasa'ya göre yaşam ihtimali bize göre daha fazla. Çünkü kendi güneşine daha yakın ve daha fazla enerjisi olan bir gezegen.

Dünyanın kuzeni olarak adlandırılan Kepler'in aktif volkan sayısının bizden fazla ve ağırlıklı olarak kayalıklarla kaplı.

Yörüngesi dünyadan daha büyük olduğundan bir yılı 380 günde tamamlıyor. Kepler 452b bizim gezegenimiz gibi, güneş benzeri bir yıldızın etrafında dönüyor.