Kanser hücrelerini yok eden 11 yiyecek (04.07.2015)

İnsanın bağışıklık sistemi, protein ve enzimlere sahip olduğu için kanser hücrelerini doğal yolla öldürecek güce sahiptir. Bu yiyecekler de bunu kolaylaştırıyor.

DHA

İnsanın bağışıklık sistemi, protein ve enzimlere sahip olduğu için kanser hücrelerini doğal yolla öldürecek güce sahiptir. Bu yiyecekler de bunu kolaylaştırıyor. Üzüm Üzümler, anti-oksidan bakımından zengindir. Özellikle bağırsak yolundaki kanser hücrelerinin büyümesini engelleme özelliğine sahiptir.

Spirulina yosunu Spirulina yosunu B, E, K vitaminleri ve beta karoten bakımından zengindir. Bünyesinde bulundurduğu demir ve magnezyumla da birlikte özellikle meme kanseri hücrelerinin gelişimini engellediği görülmüştür.

Haşhaş Haşhaş yağı, Vücutta doğal olarak kanserle savaşan bir madde olan melatonin seviyesini yükseltir.

Domates İçerdiği lökopen sayesinde kanserle savaşır.

Mantar Anti-viral ve anti-kanser etkiye sahip 50'den fazla mantar türü olduğu tespit edilmiştir. 5000 yıldan uzun bir süredir medikal alanda kullanılan mantarın çeşitli kanser türleri üzerine etkisi kanıtlanmıştır.

Klorella Klorella, kanseri önleyen kimyasallar içeren bir bitkidir. Aynı zamanda dokuların oksijenini de artırdığından, kanser hücreleri oksijenli dokularda üreyemezler.

Sarımsak Sarımsağa aromasını ve tadını veren 'alisin' maddesi dünyanın en güçlü anti-oksidanıdır. Bunun yanı sıra içerdiği bir başka maddeyle de kanser hücrelerini yalnızca 24 saatte öldürdüğü gösterilmiştir.

Turpgiller Roka, brokoli, lahana, turp, kıvırcık gibi sebzeler, vücutta çözüldüğünde kanser hücreleriyle savaşan içeriklere sahiptirler. Aynı zamanda vitamin ve mineral bakımından da zengindirler.

Yeşil çay Kateşin denilen bitki flavonoidlerini içeren yeşil çay, damar sistemi hücreleri üzerinde etkilidir. Kanser hücrelerinin üremesini engeller.

Zencefil Zencefilin anti-inflamatuvar özelliği sayesinde tümör hücrelerini %56 oranında azalttığı gözlenmiştir. Bu nedenle özellikle kemoterapi gibi kanserin tedavisinde kullanılır.

Zerdeçal Zerdeçal, doğada bulunan en güçlü anti-oksidanlardan biri olan kürkümini barındırır. Anti-inflamatuvar etkisi sayesinde kanser hücrelerini engellemesinin yanında olan hücrelerle de savaşır.