İşte yeni Bakanlar! (26.12.2013)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 yeni bakanı açıkladı.

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 yeni bakanı açıkladı. İşte yeni bakanlar...

Efkan Ala (İçişleri Bakanı) İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, İngiltere’de hizmet içi eğitimden sonra, Tunceli’de vali yardımcılığı yaptı. 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atandı daha sonnra 10 Eylül 2007 tarihi itibariyle Başbakanlık Müsteşarlığı görevlendirildi.

Mevlüt Çavuşoğlu AB Bakanı (Egemen Bağış'ın yerine)
2010 - 2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanlığı görevini yürüttü. 2002 yılından beri Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya milletvekili.

Bekir Bozdağ Adalet Bakanı (Sadullah Ergin'in yerine) Bozdağ, AKP grup başkan vekilliği yapmıştır. 61. hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev almaktadır. Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Bekir Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve daha sonra serbest avukatlık yaptı.

Ayşenur İslam, 1958’de İstanbul’da doğdu. Öğretim üyeliği görevinde bulunan İslam, İstanbul Ü. Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisinin ardından Ankara Ü. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Doktorasını ise Gazi Üniversitesinde yapan İslam, çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği görevinde bulundu. İslam, iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve 1 çocuk annesi.

Fikri Işık Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı (Nihat Ergün'ün yerine)
Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.

1962 yılında Ermenek’de doğdu. İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1983’de MEB bursunu birincilikle kazanarak İngiltere’ye gitti. 1995 yılında, ABD'de Delaware Üniversitesi’nde Ekonomi alanında master derecesi aldı. 22 Temmuz seçimlerinde Karaman’da AKP 1. sıra milletvekili olan Lütfi Elvan, Başbakan tarafından Genel Başkan Danışmanı olarak görevlendirildi.

Denizli'de 1961 yılında doğan Zeybekci, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, London Collage'de ekonomi eğitimi alan Zeybekçi, İstanbul ve Denizli'de yöneticilik görevlerinde bulundu. 2004-2011 yıllarında AKP Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı. Libya'da mühendis ve yönetici olarak çalıştı. Özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Kartal Belediye Meclis Üyeliği, 3 Dönem Tuzla Belediye Başkanlığı yaptı. İstanbul milletvekili.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler (Bekir Bozdağ'ın yerine)
1960'ta Ankara'da doğdu. Akademisyen; Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni bitirdi. Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerini yürütmüştür. Çok iyi düzeyde Arapça ve iyi düzeyde İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babası.

Akif Çağatay Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı (Suat Kılıç'ın yerine)
Türk siyaset bilimci ve TBMM 24. dönem Samsun milletvekili. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. Çağatay Kılıç, 60'lı ve 70'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur.